Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ντ.Τραμπ: Το Ισλαμικό Κράτος «πέφτει» πολύ γρήγορα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ.Τραμπ: Το Ισλαμικό Κράτος «πέφτει» πολύ γρήγορα

Το Ισλαμικό Κράτος «πέφτει πολύ γρήγορα» διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε το Πεντάγωνο για να συμμετάσχει σε συμβούλιο χάραξης στρατιωτικής στρατηγικής.

«Πάμε πολύ καλά εναντίον του ΙΚ. Το Ισλαμικό Κράτος πέφτει γρήγορα, πολύ γρήγορα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει αναγάγει σε προτεραιότητα της κυβέρνησης τη νίκη κατά των τζιχαντιστών.

Η αμερικανική στρατηγική για την αντιμετώπιση του ΙΚ δεν έχει τροποποιηθεί σημαντικά σε σύγκριση με εκείνη που ακολουθούσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων για να αποφασίζουν μόνοι τους ιδίως σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά πλήγματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε επίσης σήμερα για την ενδεχόμενη αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στο Αφγανιστάν. "Θα δούμε", απάντησε λακωνικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις σχεδιάζει να στείλει άλλους 4.000 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να «εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύσουν» τις τοπικές δυνάμεις. Σήμερα, 8.400 Αμερικανοί συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL