Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέος γύρος έντασης μεταξύ Τουρκίας - ΗΠΑ για τα εντάλματα σύλληψης της φρουράς του Ερντογάν

"Εδωσαν εντολή να συλληφθούν οι φρουροί μου, τί νόμος είναι αυτός" αναρωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Ταγίπ Ερντογάν

"Αν δεν μπορούν να με προστατεύσει η προσωπική μου φρουρά, τότε γιατί τους πήρα μαζί μου στην επίσκεψη στην Ουάσιγκτον" δήλωσε σήμερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση των αρχών των ΗΠΑ να εκδώσουν  εντάλματα σύλληψης σε βάρος 12 στελεχών της ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας που επιτέθηκαν ενάντια σε Κούρδους διαδηλωτές σε ειρηνική πορεία που πραγματοποιούσαν.

"Εδωσαν εντολή να συλληφθούν οι φρουροί μου, τί νόμος είναι αυτός" αναρωτήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με την Hurriyet που δημοσιεύει το ρεπορτάζ.

 

Υπ.Εξωτερικών:  «Στερείται νομικής βάσης»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε  την απόφαση των αμερικανικών αρχών να εκδώσουν τα εντάλματα σύλληψης τονίζοντας ότι η απόφαση «στερείται νομικής βάσης».

Στις 16 Μαΐου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Ουάσιγκτον, μέλη της προσωπικής φρουράς του επιτέθηκαν ενάντια σε Κούρδους διαδηλωτές σε ειρηνική πορεία που πραγματοποιούσαν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας περιέγραψε τις συμπλοκές μεταξύ των υποστηρικτών του Ερντογάν και των διαδηλωτών ως «βίαιη επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών». Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός.

«Αυτή η απόφαση που έλαβαν οι αμερικανικές αρχές είναι λανθασμένη, μεροληπτική και στερείται νομικής βάσης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο διαπληκτισμός μπροστά από την οικεία του Τούρκου πρέσβη προκλήθηκε από την αποτυχία των τοπικών αρχών ασφαλείας να λάβουν τα αναγκαία μέτρα . . . Τούρκοι πολίτες δεν μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το περιστατικό που συνέβη», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΗΠΑ: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 12 σωματοφυλάκων του Ερντογάν

 

ΗΠΑ: Στα χέρια της αστυνομίας δύο υποστηρικτές του Ερντογάν για τα επεισόδια στην τουρκική πρεσβεία

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο