Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Goldman Sachs επενδύει στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος της Βουλής Μπόρχες, που αντιπολιτεύεται τον Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, έστειλε προσωπική επιστολή στον επικεφαλής της Goldman Sachs Μπλακφέιν, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την «ανησυχία» και την «αγανάκτησή» του καταγγέλλοντας παράλληλα ότι προσέφερε «χρηματοοικονομικό σωσίβιο» στον «δικτάτορα Μαδούρο», στον οποίο χρεώνει τον θάνατο σχεδόν εξήντα διαδηλωτών.

Οι «κομμουνιστές» και «φιλάνθρωποι» της Goldman Sachs αγόρασαν για 856 εκατ. δολάρια εταιρικά ομόλογα αξίας 2,8 δισ. δολαρίων του δημόσιου πετρελαϊκού κολοσσού της Βενεζουέλας (Pdvsa) από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας σύμφωνα με τη "Wall Street Journal", πυροδοτώντας την οργή της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλει την επενδυτική τράπεζα ότι «στηρίζει τον δικτάτορα Μαδούρο», ενέργεια που μαρτυρά όμως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της χώρας από την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μπόρχες, που αντιπολιτεύεται τον Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, έστειλε προσωπική επιστολή στον επικεφαλής της Goldman Sachs Μπλακφέιν, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την «ανησυχία» και την «αγανάκτησή» του καταγγέλλοντας παράλληλα ότι προσέφερε «χρηματοοικονομικό σωσίβιο» στον «δικτάτορα Μαδούρο», στον οποίο χρεώνει τον θάνατο σχεδόν εξήντα διαδηλωτών. Ο Μπόρχες έστειλε τουλάχιστον άλλες δέκα επιστολές σε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες για να τους ζητήσει να μην κάνουν επενδύσεις στη Βενεζουέλα. «Σκοπεύω να συμβουλέψω την οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση της Βενεζουέλας να μην αναγνωρίσει την πληρωμή αυτών των ομολόγων» απείλησε ο Μπόρχες.

«Αγοράσαμε γιατί στοιχηματίζουμε στη βελτίωση της κατάστασης στη Βενεζουέλα... Μια αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να οδηγήσει στον διπλασιασμό της αξίας του χρέους» απάντησε από το Λονδίνο η Goldman Sachs. «Αγόρασαν τα εταιρικά ομόλογα γιατί ξέρουν ότι η Βενεζουέλα μπορεί να πληρώσει. Κανείς δεν κάνει μπίζνες για να χάσει» απάντησαν πηγές της Pdvsa.

Στο πολιτικό επίπεδο, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση και τον Δεκέμβριο για την εκλογή κυβερνητών και τοπικών κοινοβουλίων, γεγονός που οδηγεί τη μεταφορά των δημοτικών εκλογών για το επόμενο έτος.

 

Δείτε όλα τα σχόλια