Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Πυθμένας πισίνας, η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυθμένας πισίνας, η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ

Το ότι τα έργα του Βαν Γκογκ είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα ζωγραφικής σ' όλον τον κόσμο, είναι γνωστό. Και όχι μόνο αναγνωρίσιμα, αλλά και αγαπητά. Το ότι ο πίνακας «Έναστρη Νύχτα» έχει κοσμήσει εντυπωσιακές τούρτες, Oreo με γλάσσο κι άλλα πολλά, κι αυτό γνωστό είναι. Δεν πάσχει από έλλειψη δημοφιλίας αυτό το έργο του Βαν Γκογκ.

Έχουμε επίσης γεύση από την αισθητική προσέγγιση πλείστων όσων Καλιφορνέζων όσον αφορά τις παραλιακές επαύλεις τους. Έχουμε κρυφογελάσει με τα αισθητικά αποτελέσματα, έχουμε αποθαυμάσει, έχουμε σχολιάσει, έχουμε επαινέσει.

Ίσως γι' αυτό δεν θα έπρεπε να μας ξενίσουν οι αεροφωτογραφίες - με drone, παρακαλώ - Καλιφορνέζου εργολάβου της πισίνας σε παραλιακή έπαυλη στην οποία έβαλε την υπογραφή του: Τα πλακάκια που επελέγησαν για τον πυθμένα σχηματίζουν λεπτομέρεια του έργου του Βαν Γκογκ «Έναστρη Νύχτα»!

Δεύτερη σκέψη: Μήπως δεν θα έπρεπε να μεμψιμοιρούμε; Μήπως θα έπρεπε να είμαστε υπέρ του άνευ ορίων εκδημοκρατισμού των καλών τεχνών; Έως ότου καταλήξουμε, ας απολαύσουμε, από ψηλά, την καλιφορνέζικη πισίνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL