Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα - Ενημερώθηκε ο Ντ. Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα - Ενημερώθηκε ο Ντ. Τραμπ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμυντικών κύκλων στην Σεούλ. Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας. Η σημερινή εκτόξευση, ακολούθησε μια σειρά δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο πύραυλος εκτιμάται ότι ήταν τύπου Scud, ενώ διάνυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων, με χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμυντικών κύκλων στην Σεούλ, η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα πυραύλων μικρής ακτίνας δράσης, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Η σημερινή εκτόξευση έγινε μετά την πραγματοποίηση δύο επιτυχημένων πυραυλικών δοκιμών μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης, κατά τις προηγούμενες εβδομάδες από την Πιονγιάνγκ, κλιμακώνοντας την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ενημερώθηκε ο Ντ. Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός αντικειμένου που θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη» είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, και «ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί». Την πληροφορία ότι ο πύραυλος κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε και η αμερικανική διοίκηση του Ειρηνικού, που πρόσθεσε ότι παρακολούθησε τον πύραυλο επί έξι λεπτά και ότι δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Βόρεια Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL