Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Π.Τζεντιλόνι: Δεν καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες της G7 για την κλιματική αλλαγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Τζεντιλόνι: Δεν καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες της G7 για την κλιματική αλλαγή

Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη είχαν έντονη συζήτηση με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, δήλωσε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελενώσύμφωνα με διεθνή πρακτορεία οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο της G7 ασκήθηκε πίεση στον Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξει τη συμφωνία του Παρισιού.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι δεν καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου της G7, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του «εσωτερικού στοχασμού».

«Υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα, η θέση των ΗΠΑ στις συμφωνίες του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται (σε στάδιο) εσωτερικό στοχασμό για το θέμα αυτό… Οι υπόλοιπες χώρες διαβεβαίωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα για τη συμφωνία (του Παρισιού). Από την πλευρά μας εμείς επιβεβαιώσαμε την πλήρη δέσμευσή μας» στη συμφωνία, υπογράμμισε ο ίδιος

Τέλος ο Π.Τζεντινόλι ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να εξετάζει το θέμα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον εντέλει θα τιμήσει τη δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL