Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Τα επίπεδα λιμού αγγίζει η έλλειψη τροφίμων στην Αιθιοπία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα επίπεδα λιμού αγγίζει η έλλειψη τροφίμων στην Αιθιοπία

Σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης κινδυνεύει να φτάσει η πείνα στην Αιθιοπία, την ώρα που ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν διατροφική βοήθεια αναμένεται να ξεπεράσει τα 7,7 εκ. που είναι τώρα, καθώς η ξηρασία έχει καταστρέψει την κτηνοτροφία, οι βροχές είναι σποραδικές και η βοήθεια ελλιπής.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η παρατεταμένη ξηρασία, την οποία ακολούθησαν πλημμύρες, έχει προκαλέσει διατροφική κρίση στην ανατολική Αφρική, με 7 εκατομμύρια ανθρώπους στη γειτονική Σομαλία επίσης να έχουν ανάγκη βοήθεια.

«Παρά τις αυξημένες βροχοπτώσεις στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου πάνω από πολλές περιοχές της Αιθιοπίας, η διατροφική ασφάλεια αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω», ανέφερε σήμερα το Famine Early Warning Systems Network (FEWS NET).

Οι κτηνοτρόφοι στη νοτιοανατολική Αιθιοπία αναμένεται να πληγούν περισσότερο τους επόμενους τρεις μήνες, με την πείνα να φτάνει στο τέταρτο επίπεδο στην κλίμακα πέντε βαθμών. Στο πέμπτο στάδιο θεωρείται λιμός.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Αιθιοπία που χρειάζονται διατροφική βοήθεια έφτασε τα 7,7 εκατομμύρια την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου, από 5,6 εκατομμύρια που ήταν προηγουμένως.

«Χρειάζεται άμεσα αυξημένη χρηματοδότηση, κυρίως για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες για καθαρό πόσιμο νερό, μεγάλο μέρος του οποίου παραδίδεται σε μεγάλες αποστάσεις μέσω βυτιοφόρων, καθώς οι πηγές έχουν στερέψει», επεσήμανε ο ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL