Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη

Κινητοποιήθηκαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ έκλεισαν οι είσοδοι των γύρω καταστημάτων καθώς υπήρχαν ομοιότητες με τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Θα αντιμετωπιζόταν πιθανώς σαν ένα συνηθισμένο τροχαίο δυστύχημα αν δεν είχε γίνει στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Ένα Ι.Χ. έπεσε πάνω σε πεζούς στην πλατεία Τάιμς, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της αμερικανικής μεγαλούπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν είκοσι. Κινητοποιήθηκαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ έκλεισαν οι είσοδοι των γύρω καταστημάτων καθώς υπήρχαν ομοιότητες με τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το αυτοκίνητο είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα πριν ανέβει στο πεζοδρόμιο και πέσει πάνω στον κόσμο στη συμβολή της Έβδομης Λεωφόρου και της 45ης Οδού. Έπειτα από περίπου μία ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για τροχαίο. Ο οδηγός που είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου από άγνωστη αιτία, συνελήφθη και ανακρίνεται. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και θα συνεχίσει να ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών.

Δείτε όλα τα σχόλια