Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Συνέχιση των ερευνών υπόσχεται ο νέος αρχηγός του FBI
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνέχιση των ερευνών υπόσχεται ο νέος αρχηγός του FBI

Ο Άντριου Μακέιμπ ανέλαβε από χθες προσωρινά τη διεύθυνση του FBI, δίνοντας την υπόσχεση πως η απομάκρυνση του προκατόχου του δεν πρόκειται να επηρεάσει τις έρευνες για τις υποτιθέμενες σχέσεις μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και τη Ρωσία.

Μιλώντας σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας, ο Μακέιμπ τόνισε ότι η σχετική έρευνα που διεξάγει εδώ και μήνες η υπηρεσία του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και διαβεβαίωσε ότι δεν θα διστάσει να καταγγείλει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση σε αυτή.

Την ίδια ώρα, έρχονταν στην επιφάνεια πληροφορίες ότι ο αποπεμφθείς διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε ζητήσει λίγες ημέρες πριν από την απομάκρυνση από το Κογκρέσο να διαθέσει περισσότερο προσωπικό προκειμένου η υπηρεσία του να ολοκληρώσει "πιο αποτελεσματικά" την έρευνα. Την πληροφορία διέψευσε, ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το δίκτυο CNN δημοσιοποιούσε, ταυτόχρονα, την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Κόμεϊ προς στελέχη του FBI. Στο γράμμα του, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας σημειώνει ότι “ένας Πρόεδρος μπορεί να απολύσει τον διευθυντή του FBI για οποιαδήποτε λόγο ή χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος” και καταλήγει γράφοντας ότι δεν πρόκειται να αναλώσει περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να κατανοήσει την απόφαση του Προέδρου Τραμπ ή τον τρόπο με τον οποίο αυτή υλοποιήθηκε.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι ο θυμός του Τραμπ για τον Κόμεϊ συσσωρευόταν για μήνες, με το κρίσιμο σημείο για την πορεία των εξελίξεων να προσδιορίζεται στην άρνηση του πρώην διευθυντή του FBI να ενημερώσει συνεργάτες του Προέδρου σχετικά με την ακρόαση που είχε στη Γερουσία στις 3 Μαΐου γύρω από την υπόθεση διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον. Η άρνηση του Κόμεϊ θεωρήθηκε ανυπακοή από τον Τραμπ και τους συμβούλους του σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τέλος, η Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κλήτευσε τον Μάικλ Φλιν, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του να παρουσιάσει έγγραφα που συνδέονται με την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης. Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής και ο Μαρκ Ουόρνερ, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, ανέφεραν ότι η επιτροπή ζήτησε πρώτη φορά τα έγγραφα αυτά από τον Φλιν με επιστολή της στις 28 Απριλίου, αλλά ο αντιστράτηγος αρνήθηκε να τα δώσει.

Ο Φλιν βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. Στις αρχές του έτους αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου, όταν έγινε γνωστό ότι απέκρυψε τις επαφές που είχε προεκλογικά με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ και στη συνέχεια παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL