Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Τουρκία: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η αντιπολίτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η αντιπολίτευση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η αξιωματική αντιπολίτευση των κεμαλιστών στην Τουρκία ζητώντας την ακύρωση του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής για τη συνταγματική αναθεώρηση με την οποία καθίσταται παντοδύναμος ο Εντογάν.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) ανακοίνωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν τη σφραγίδα των εφορευτικών επιτροπών. «Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας απαιτώντας την ακύρωση της απόφασης του YSK να δεχθεί ασφράγιστα ψηφοδέλτια» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζετζάν.

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας είναι το ανώτατο δικαστικό σώμα που εξετάζει όλες τις αγωγές και τις προσφυγές που κατατίθενται εναντίον του κράτους και δημοσίων θεσμών. Το CHP και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχαν αναγγείλει ότι θα αναλάβουν νομική δράση κατά των παρατυπιών που αμαύρωσαν το δημοψήφισμα και τις οποίες κατήγγειλαν οι διεθνείς παρατηρητές. Ο Τζετζάν είπε επίσης πως το CHP θα ζητήσει να αναβληθεί η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έως την επίλυση του θέματος. Το YSK αναμένεται να ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σε 11-12 ημέρες μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL