Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Β.Πούτιν με τον Τ.Ερντογάν για τη Συρία στις 3 Μαΐου

ΑΜΠΕ

«Η εργασία για τους S-400 έχει φθάσει σε τελικό σημείο. Όμως το τελικό στάδιο δεν σημαίνει “ας υπογράψουμε μια συμφωνία αύριο το πρωί”» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φ.Ισίκ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του θα συναντηθούν στις 3 Μαΐου στο Σότσι της Ρωσίας, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.

Σε τελικό στάδιο η αγορά των S-400

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ δηλώνει ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την αγορά του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, βρίσκονται σε «τελικό στάδιο», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπογραφεί άμεσα η συμφωνία.

Ο ίδιος, δήλωσε επίσης πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν παρουσιάσει μια «οικονομικά αποτελεσματική» προσφορά για ένα εναλλακτικό αμυντικό σύστημα. Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ακύρωσε το 2015 προσφορά 3,4 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για την αγορά αμυντικού συστήματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς την οποία είχε κατακυρώσει προσωρινά στην Κίνα.

Στη συνέχεια η Τουρκία δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχθεί στη χώρα πυραυλικό σύστημα, κάτι το ποίο δεν έγινε ποτέ.

«Είναι σαφές πως η Τουρκία χρειάζεται πυραυλικό αμυντικό σύστημα αλλά οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν υποβάλει προσφορά που να είναι οικονομικά συμφέρουσα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η εργασία για τους S-400 έχει φθάσει σε τελικό σημείο. Όμως το τελικό στάδιο δεν σημαίνει “ας υπογράψουμε μια συμφωνία αύριο το πρωί”».

Ο ίδιος, διευκρίνισε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει τους S-400 στο σύστημα του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια