Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Παρέμβαση Γκουτέρες για την κατάσταση στη Βενεζουέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Γκουτέρες για την κατάσταση στη Βενεζουέλα

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην Βενεζουέλα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω συγκρούσεις στις βίαιες διαδηλώσεις και ζήτησε να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος.
 
«Απευθύνουμε έκκληση για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών από όλες τις πλευρές για την μείωση των διαχωρισμών και την δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της χώρας για το καλό του λαού της Βενεζουέλας», τόνισε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του.
 
Κατά τις χθεσινές, ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας στους οχτώ τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων.

«Είμαστε ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Βενεζουέλα και καλούμε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την μείωση των εντάσεων και την αποτροπή περαιτέρω συκγρούσεων», σημείωσε ο Γ.Γ.
 
«Καλούμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση να προχωρήσουν σε μια πραγματική δέσμευση για μια επανέναρξη του διαλόγου κυρίως γύρω από βασικά ζητήματα που είχαν ήδη αποφασιστεί να συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των σωμάτων εξουσίας, το εκλογικό χρονοδιάγραµµα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση», ανέφερε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL