Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Στην Άγκυρα ο Ρ. Τίλερσον την Πέμπτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Άγκυρα ο Ρ. Τίλερσον την Πέμπτη

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον δεν θα συναντηθεί με μέλη των τουρκικών αντιπολιτευτικών ομάδων κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα, όπου οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εστιαστούν στον πόλεμο στη Συρία, είπαν ανώτατα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες.

Η επίσκεψη μεθαύριο θα γίνει σε πολιτικά ευαίσθητη εποχή στην Τουρκία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου για την αλλαγή του Συντάγματος ώστε να διευρυνθούν οι δικαιοδοσίες του Ερντογάν. Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Τίλερσον θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

"Είναι ασφαλώς κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ενήμεροι και ο υπουργός θα το έχει υπ' όψιν του όσο βρίσκεται εκεί", είπε στέλεχος του υπουργείου σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, αναφερόμενος σε πολιτικές ευαισθησίες πριν από το δημοψήφισμα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν τον Ερντογάν και άλλους να εγείρουν το θέμα του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρσι τον Ιούλιο.

Οι συνομιλίες στην Άγκυρα θα εστιαστούν στην συμμαχική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που προσπαθεί να ανακαταλάβει τη Ράκα από το ΙΚ και να σταθεροποιήσει περιοχές από όπου οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί, επιτρέποντας στους πρόσφυγες να επιστρέψουν, είπαν οι αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL