Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Πολύνεκρη επίθεση του ISIS στο Πακιστάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολύνεκρη επίθεση του ISIS στο Πακιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες σε τέμενος του Πακιστάν. Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη.

Ο βομβιστής εισέβαλε στο τέμενος στην πόλη Σεουάν στην επαρχία Σιντ και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ο ναός, που ανήκε στη θρησκευτική μειονότητα των σούφι, ήταν κατάμεστος από πιστούς καθώς ήταν μέρα προσευχής για τα μέλη της κοινότητας.

Ήταν η πιο πολύνεκρη στη σειρά των βομβιστικών επιθέσεων αυτής της εβδομάδας στο Πακιστάν. Υποστηρικτές των τοπικών ταλιμπάν και άλλων ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες σειρά επιθέσεων σε αρκετές πόλεις της χώρας. Τη Δευτέρα, 13 άτομα σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στη Λαχόρη, ενώ παρόμοιες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε αμέσως τη χθεσινή επίθεση. "Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες και η καρδιά μου βρίσκεται στα θύματα των επιθέσεων. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε σε αυτές τις επιθέσεις να μας διχάσουν, είτε να μας φοβίσουν. Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι στον αγώνα για την πακιστανική ταυτότητα και την οικουμενική ανθρωπιά" τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL