Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Πιθανή η αποχώρηση του Μεξικού από τη NAFTA
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιθανή η αποχώρηση του Μεξικού από τη NAFTA

Το Μεξικό θα αποσυρθεί από τη Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) στην περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δεν θεωρείται επωφελής για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας Ιλδεφόνσο Γκουαχάρντο.

"Δεν θα είχαμε άλλη επιλογή. Να επιλέξουμε κάτι μικρότερο από αυτό που έχουμε ήδη; Δεν θα είχε νόημα να παραμείνουμε" είπε ο Γκουαχάρντο όταν ρωτήθηκε από την τοπική τηλεόραση αν υπάρχει πιθανότητα να αποσυρθεί το Μεξικό από τη συμφωνία που έχει συνάψει με τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί ότι θα αποσύρει τη χώρα από τη NAFTA, που τέθηκε σε ισχύ το 1994, αν δεν μπορέσει να την επαναδιαπραγματευτεί προς όφελος των αμερικανικών συμφερόντων. Την Δευτέρα απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού και είπε ότι θα διαπραγματευτεί εκ νέου τη NAFTA "την κατάλληλη ώρα".

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί και Μεξικανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το εμπόριο, την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο αναμένεται ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στα τέλη Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL