Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Σοκ στην Αυστραλία / Αυστραλία: Διαταραγμένος "θέρισε" 4 με αυτοκίνητο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σοκ στην Αυστραλία / Αυστραλία: Διαταραγμένος "θέρισε" 4 με αυτοκίνητο

Σε κατάσταση σοκ είναι από χθες η Αυστραλία μετά το απίστευτο μακελειό με τέσσερις νεκρούς και περισσότερους από είκοσι τραυματίες που προκάλεσε νωρίς το απόγευμα ένας 26χρονος ρίχνοντας από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, σε μια περιοχή με εμπορικά κέντρα στο κέντρο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης είναι ελληνικής καταγωγής. Μεταξύ των θυμάτων του είναι κι ένα 10χρονο παιδί. Άλλα τέσσερα παιδιά -ανάμεσά τους και ένα βρέφος τριών μηνών- τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του δράστη και τον τραυμάτισε στο μπράτσο προτού τον βγάλει από το όχημα και τον συλλάβει. Σύμφωνα με τις αρχές, πρόκειται για άτομο με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, χρήσης ναρκωτικών και ψυχικής διαταραχής. Καταζητούνταν για επίθεση με μαχαίρι που είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα σε άλλο σημείο της Μελβούρνης. "Είδαμε περίπου έξι ανθρώπους να εκσφενδονίζονται από εδώ και από εκεί, ένας άλλος πετάχτηκε στον αέρα σχεδόν στο ύψος της οροφής του αυτοκινήτου" δήλωσε σοκαρισμένη η 46χρονη Σαρν Μπέιλις, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL