Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες...

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ με τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας του. Ο νικητής των αμερικανικών εκλογών αντέδρασε χθες οργισμένα στον ισχυρισμό ότι η Μόσχα διαθέτει επιβαρυντικά στοιχεία -όπως βίντεό του με πόρνες- σε βάρος του και έκανε λόγο για “ψεύτικες ειδήσεις”, μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που, όπως είπε, παραπέμπει στη “ναζιστική Γερμανία”.

Σε σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, o Τραμπ διέψευσε ότι η Ρωσία διαθέτει στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τον εκβιάσουν και πρόσθεσε με κεφαλαία γράμματα: “Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία - ούτε συμφωνίες, ούτε δάνεια, ούτε οτιδήποτε!”.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε λίγο αργότερα εμφανίστηκε εξίσου επιθετικός. Χαρακτήρισε “ντροπή” τη διαρροή “ψεύτικων ειδήσεων” και αποκάλεσε “άρρωστους” εκείνους που ευθύνονται γι' αυτό. Όπως τόνισε, υπήρξαν πολλές κυβερνοεπιθέσεις κατά την προεκλογική περίοδο και οι Δημοκρατικοί, σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικανούς, αποτέλεσαν εύκολο στόχο.

Περιέλαβε τη Ρωσία στους πιθανούς υπόπτους για τις ηλεκτρονικές υποκλοπές, αλλά πρόσθεσε ότι ενδέχεται να ευθύνονται και άλλες χώρες - “πιθανόν η Κίνα”. Αρνήθηκε ότι η Μόσχα διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο σε βάρος του, με το επιχείρημα ότι αν ήταν έτσι “θα το είχαν ήδη δώσει στη δημοσιότητα, όπως έκαναν και με τη Χίλαρι”. Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα ταξίδια του, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχουν "παντού κάμερες".

Τόνισε ότι, με την ανάληψη των καθηκόντων του, η Ρωσία θα σέβεται περισσότερο τις ΗΠΑ, χαρακτήρισε πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να τον συμπαθεί, καθώς, όπως είπε, έτσι θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί καλύτερα μαζί του για την καταπολέμηση κοινών απειλών όπως ο ISIS, τον οποίο χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά “δημιούργημα” της κυβέρνησης Ομπάμα.

Για το επίμαχο ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει από την ιδιότητά του ως πρόεδρος και επιχειρηματίας, ο Τραμπ επανέλαβε ότι μπορεί να κυβερνά παράλληλα τη χώρα και να διοικεί τις επιχειρήσεις του αλλά, παρ' όλα αυτά, παραδίδει τον έλεγχο της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του στους δύο γιους του. Υποσχέθηκε επίσης να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για την κατάργηση του Obamacare και το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό όπως επίσης ότι θα γίνει "ο μεγαλύτερος δημιουργός απασχόλησης τον οποίο δημιούργησε ποτέ ο Θεός".

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι υπηρεσίες πληροφοριών παρουσίασαν στον πρόεδρο Ομπάμα και αργότερα στην ηγεσία του Κογκρέσου έναν φάκελο 35 σελίδων με υποτιθέμενες αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η Μόσχα παρενέβη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. Η έκθεση αναφέρει ότι η Μόσχα διαθέτει στοιχεία για επιχειρηματικές συναλλαγές του Τραμπ που θα μπορούσαν να τον πλήξουν, καθώς και βίντεό του με πόρνες στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton της Μόσχας.

Αναφέρει επίσης πως ο Μάικλ Κόεν, ένας από τους δικηγόρους του νικητή των αμερικανικών εκλογών, έπαιξε ρόλο στην υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος τις παραμονές των εκλογών. Ο ίδιος ο Κόεν αρνήθηκε ότι τον Σεπτέμβριο ταξίδεψε στην Πράγα για να συναντηθεί με εκπροσώπους του Κρεμλίνου. “Δεν έχω πάει ποτέ μου στην Πράγα” τόνισε.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρεξ Τίλερσον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τραμπ, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης -"προς το παρόν"- των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τόνισε ότι οι "πρόσφατες ενέργειές" της αντίκεινται στα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν εγκληματία πολέμου ενώ τόνισε ότι χρειάζεται ειλικρινής διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Τέλος, με δάκρυα στα μάτια, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα εκφώνησε το βράδυ της Τρίτης στο Σικάγο την αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό. "Η Αμερική είναι καλύτερη και ισχυρότερη από κάθε άποψη σε σχέση με το 2008, όταν αναλάβαμε" τόνισε, σπεύδοντας όμως να προειδοποιήσει ότι "Η Δημοκρατία κινδυνεύει κάθε φορά που τη θεωρούμε δεδομένη" και συμπεριέλαβε στους μεγαλύτερους κινδύνους την οικονομική ανισότητα και τις φυλετικές διακρίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL