Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εποπτεία για τη Volkswagen τα επόμενα τρία χρόνια, μετά από τον διακανονισμό με τις ΗΠΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ύστερα από το σκάνδαλο με τις ψευδείς μετρήσεις εκπομπών αερίων ρύπων στα αυτοκίνητά της

Η εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Volkswagen συμφώνησε χθες να προχωρήσει σε εκτενείς μεταρρυθμίσεις και να υποβληθεί σε λογιστικούς και μηχανικούς ελέγχους από ανεξάρτητο φορέα για τα επόμενα τρία χρόνια, ως μέρος του διακανονισμού αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,06 δισ. ευρώ) με τις αμερικανικές αρχές, μετά από το σκάνδαλο με τις ψευδείς μετρήσεις εκπομπών αερίων ρύπων στα αυτοκίνητά της.

Υπό τους όρους του διακανονισμού, που αφορά στην κατηγορία ότι η εταιρεία εγκατέστησε κρυμμένο λογισμικό σε αυτοκίνητα που προμήθευσε στην αμερικανική αγορά, μεταξύ άλλων αγορών, επιτρέποντας την εκπομπή ρύπων 40 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο, η Volkswagen συμφώνησε να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκόσμια.

Η Volkswagen θα διαχωρίσει τα σκέλη της παραγωγής νέων προϊόντων και του ελέγχου ποιότητας, δημιουργώντας νέους οργανισμούς.

Επίσης, θα παραδεχθεί την ενοχή της σε τρία κακουργήματα και θα τεθεί υπό εποπτεία από ανεξάρτητο οργανισμό για τρία χρόνια, ενώ θα υπόκειται και σε ετήσιους περιβαλλοντικούς ελέγχους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία ανέφερε χθες ότι οι έλεγχοι για τους ρύπους εκτελούνται τώρα εξωτερικά και ανεξάρτητα. Πρόσθεσε ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τον διακανονισμό θα εφαρμοστούν στις δραστηριότητες της Volkswagen παγκόσμια.

Το τμήμα της κατασκευής αυτοκινήτων Porsche θα αντιμετωπίσει ξεχωριστούς ελέγχους σε λογιστικά και μηχανολογικά θέματα.

Η Volkswagen αντιμετωπίζει πρόστιμα 50.000 δολαρίων (47.248 ευρώ) ημερησίως εάν δεν εφαρμόσει μερικά από τα απαιτούμενα, και μέχρι και 1 εκατομμύριο (944.000 ευρώ) πρόστιμο εάν κάνει ψευδείς δηλώσεις σε ρυθμιστικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια