Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρκία: Τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Σμύρνη

ΑΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι δύο άτομα πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στη Σμύρνη. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας τροχονόμος και ένας δικαστικός κλητήρας, ενώ εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με αυτή δύο άτομα ηλικίας 29 και 25 ετών, οι οποίοι σκοτώθηκαν, πραγματοποίησαν την επίθεση. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, οι ίδιοι προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις.

Βαριά οπλισμένοι πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στις 5 Ιανουαρίου μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στη Σμύρνη, όμως σύμφωνα με τις αρχές, εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου από έναν τροχονόμο. Από την επίθεση σκοτώθηκαν ο τροχονόμος και ένας δικαστικός κλητήρας. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η συγκεκριμένη οργάνωση την οποία οι αρχές θεωρούν παρακλάδι του PKK έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο.

Η μία έξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 46 ανθρώπων και άλλη μία στην κεντρική Τουρκία κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 στρατιώτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια