Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Βέλγιο: Σταμάτησε η λειτουργία πυρινικού αντιδραστήρα έπειτα από τραυματισμό ανθρώπου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βέλγιο: Σταμάτησε η λειτουργία πυρινικού αντιδραστήρα έπειτα από τραυματισμό ανθρώπου

Η λειτουργία του αντιδραστήρα Doel 4 του πυρηνικού σταθμού του Doel στο βόρειο Βέλγιο διεκόπη αυτομάτως έπειτα από περιστατικό που σημειώθηκε στο μη πυρηνικό τμήμα του σταθμού κατά το οποίο τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Electrabel που διαχειρίζεται τον σταθμό.

«Τώρα κάνουμε ανάλυση για να διαπιστωθούν τα συγκεκριμένα αίτια του περιστατικού που σημειώθηκε χθες. Η λειτουργία σταμάτησε αυτομάτως. Πρόκειται για μηχανισμό ασφαλείας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, η οποία είναι θυγατρική της γαλλικής Engie.

«Η διακοπή προκάλεσε αποδέσμευση υδρατμού και ένα μέρος αυτού έφτασε στην αίθουσα των μηχανημάτων όπου βρισκόταν ένας εργαζόμενος», συνέχισε η εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος που τραυματίστηκε από τον υδρατμό διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Electrabel σήμερα αναμένεται η επαναλειτουργία του αντιδραστήρα.

Ο Doel 4 είναι ο πιο καινούργιος από τους 4 αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού του Doel, ο οποίος βρίσκεται 25 χλμ βόρεια της Αμβέρσας και κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Οι δύο πρώτοι αντιδραστήρες του σταθμού κατασκευάστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Οι γειτονικές χώρες του Βελγίου, η Γερμανία (η οποία έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια), η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά το θέμα των πολλών πεπαλαιωμένων πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Εκτός από τον σταθμό στο Ντοέλ, το Βέλγιο διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό στο Τιχάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Γερμανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL