Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί από διπλή επίθεση εναντίον παραρτήματος του Κοινοβουλίου

Το λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους στο παράρτημα του κοινοβουλίου στην Καμπούλ-ΑΜΠΕ

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς «ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τη ζωή σε 30 ανθρώπους στοίχισε διπλή επίθεση εναντίον παραρτήματος του αφγανικού κοινοβουλίου στην Καμπούλ. Αρχικά, σύμωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, «η πρώτη έκρηξη έγινε μπροστά σε ένα μικρό λεωφορείο» το οποίο «περίμενε εργαζόμενους» και διαπράχθηκε από έναν βομβιστή-καμικάζι που έφθασε στο σημείο πεζός.

Λίγο αργότερα «αυτοκίνητο, σταθμευμένο στην άλλη πλευρά του δρόμου», απέναντι στο κτίριο της Βουλής, εξερράγη». Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο επρόκειτο για αυτοκίνητο 4x4, σταθμευμένο σε μικρή απόσταση, το οποίο διαλύθηκε εντελώς.

Τουλάχιστον «30 σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς «ορισμένοι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο ίδιος.

Στο παράρτημα του αφγανικού κοινοβουλίου στεγάζονται διάφορες τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και τα γραφεία πολλών μελών της εθνοσυνέλευσης.

Πηγή προσκείμενη στις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε ότι «τέσσερις αστυνομικοί», οι περισσότεροι μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών NDS, είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

Οι Ταλιμπάν έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση αυτή με ανάρτησή τους στο Twitter στην οποία ισχυρίστηκαν πως ο καμικάζι ανήκε στις τάξεις τους και στοχοθέτησε ένα μικρό λεωφορείο «που μετέφερε εργαζόμενους της NDS, σκοτώνοντας 30» και το παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο «τους άνδρες της δύναμης ταχείας αντίδρασης» που προσέτρεξαν στον τόπο της επίθεσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια