Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Στο κόκκινο η κόντρα ΗΠΑ - Ρωσίας για την "κυβερνοπειρατία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο κόκκινο η κόντρα ΗΠΑ - Ρωσίας για την "κυβερνοπειρατία"

Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον η κόντρα Ουάσιγκτον - Μόσχας με αφορμή τους -αναπόδεικτους μέχρι στιγμής- ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις που επηρέασαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών υπέρ του Τραμπ. Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε χθες ευθέως τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως υπεύθυνο και ο Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα κλιμακώνοντας την ένταση λίγες εβδομάδες πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι σαφές ότι, εάν μία ξένη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, προσπαθεί να πλήξει την ακεραιότητα των εκλογών μας, τότε πρέπει να αντιδράσουμε, (...) θα το κάνουμε τη στιγμή που εμείς θα αποφασίσουμε» δήλωσε ο Ομπάμα, χωρίς πάντως να αναφερθεί ο ίδιος στον Πούτιν. Αυτό το έκανε ένας από τους συμβούλους του, ο Μπεν Ρόουντς, δηλώνοντας στο δίκτυο MSNBC ότι "γεγονότα με τόσο σημαντικές επιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν χωρίς να το γνωρίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν".

Απαντώντας το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τους αμερικανικούς ισχυρισμούς «απρεπείς» και κάλεσε τον Λευκό Οίκο να παρουσιάσει αποδείξεις, διαφορετικά να κλείσει στο θέμα. "Θα πρέπει είτε να σταματήσουν να μιλούν γι' αυτό ή, στο τέλος, να παρουσιάσουν κάποια απόδειξη" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Από την πλευρά του ο Τραμπ άφησε πάλι να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος παίρνει κομματική θέση κατηγορώντας τη Ρωσία ως αυτουργό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της αντιπάλου του στις πρόσφατες εκλογές. «Αν η Ρωσία, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, έκανε πειρατεία, για ποιον λόγο ο Λευκός Οίκος περίμενε τόσο πολύ για να αντιδράσει; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν παρά μετά την ήττα της Χίλαρι;» έγραψε στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL