Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Δεν αποκλείει την πιθανότητα η Ρωσία να επιχειρήσει να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπ.Ομπάμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν αποκλείει την πιθανότητα η Ρωσία να επιχειρήσει να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπ.Ομπάμα

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιχείρησης επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών υπέρ του Ντ.Τράμπ από μέρους της Ρωσίας, ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δήλωσε, ότι "όλα είναι πιθανά", απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ευθύνεται η Ρωσία για τη διαρροή e-mail υψηλόβαθμων στελεχών των Δημοκρατικών.

Τα μηνύματα αυτά, που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τα WikiLeaks, δείχνουν τη δυσπιστία και την περιφρόνηση των στελεχών του κόμματος για τον Μπέρνι Σάντερς.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι το FBI συνεχίζει τις έρευνές για την υπόθεση, την ώρα που η Ρωσία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η διαρροή έφερε σε αμηχανία το Δημοκρατικό Κόμμα, το συνέδριο του οποίου ξεκίνησε την Δευτέρα στη Φιλαδέλφεια. Ειδικοί στην ψηφιακή ασφάλεια του στρατοπέδου της Χ.Κλίντον άφησαν να εννοηθεί ότι η υποκλοπή των μηνυμάτων έγινε από τη Ρωσία με στόχο να ευνοηθεί ο Ντ.Τραμπ.

Η εφημερίδα New York Times σε δημοσίευμά της την Τετάρτη αναφέρει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν "ισχυρή πεποίθηση" ότι πίσω από τη διαρροή κρύβεται η ρωσική κυβέρνηση. Αγνοούν όμως αν πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας "ρουτίνας" ή αν είναι επιχείρηση που έχει ως τελικό στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Ομπάμα δεν σχολίασε τους στόχους της υποκλοπής, υπενθύμισε όμως δηλώσεις που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Ρωσία.

"Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε κατ' επανάληψη τον θαυμασμό του για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Και πιστεύω ότι ο Τραμπ είχε μια μάλλον ευνοϊκή μεταχείριση από τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παρεισφρέουν στα συστήματά μας. Όχι μόνο εκείνα της κυβέρνησης, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ είπε ότι "η ομάδα της Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποιεί συκοφαντικούς ισχυρισμούς που αφορούν παλαιότερες υποκλοπές προσπαθώντας να εκτρέψει την προσοχή από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή αυτά έχουν σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις στις ΗΠΑ".

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL