Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομπάμα-Ερντογάν: Συρία, Κύπρος και ενεργειακά επί τάπητος

Συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (πηγή: eurokinissi.gr)

Συνομιλίες εφ' όλης της ύλης για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο που περιλαμβάνουν το "πακέτο" συριακός εμφύλιος, Κυπριακό, ενεργειακά αποθέματα, είχαν χτες στο Λευκό Οίκο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Συνομιλίες εφ' όλης της ύλης για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο που περιλαμβάνουν το "πακέτο" συριακός εμφύλιος, Κυπριακό, ενεργειακά αποθέματα, είχαν χτες στο Λευκό Οίκο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια άνευ προηγουμένου από πλευράς χρονικής διάρκειας συνάντησης που διήρκησε συνολικά σχεδόν επτά ώρες,  Ομπάμα και Ερντογάν φέρεται να συζήτησαν ενδελεχώς όλο το πλέγμα των αμερικανοτουρκικών σχέσεων με φόντο τις ραγδαίες και δραματικές εξελίξεις στην περιοχή. Τόσο η χρονική διάρκεια της συνάντησης όσο και υποδοχή αρχηγού κράτους που επεφυλάχθηκε στον Τούρκο πρωθυπουργό είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ στον ρόλο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

(Ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ν. Κυριακίδη, αύριο στην "Αυγή")

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο