Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βενεζουέλα: Ειδικά Δικαστήρια εναντίον τοκογλύφων

ΑΓΝΩΣΤΗ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να δημιουργήσει Ειδικά Δικαστήρια για την εκδίκαση υποθέσεων τοκογλυφίας, για να δικάσει "τους αστούς και τα παράσιτα που κλέβουν το λαό". Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελέα Λουίσα Ορτέγκα Ντίαθ θα δημιουργηθεί

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να δημιουργήσει Ειδικά Δικαστήρια για την εκδίκαση υποθέσεων τοκογλυφίας, για να δικάσει "τους αστούς και τα παράσιτα που κλέβουν το λαό". Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελέα Λουίσα Ορτέγκα Ντίαθ θα δημιουργηθεί μια "Ειδική Εθνική Οικονομική Εισαγγελία" για να εκδικάζει περιπτώσεις "τοκογλυφίας και απροκάλυπτης κλοπής με άμεσες διαδικασίες".

Η εφημερίδα "El Nacional" υπογράμμισε ότι ο Ν. Μαδούρο κάλεσε τον κόσμο να είναι "ήσυχος" και να έχει "υπομονή". "Σας συνιστάμε να έχετε υπομονή. Θα καθορίσουμε ένα νομικό διακανονισμό σε όλα τα προϊόντα [δανεισμού[", τόνισε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας νέα οικονομικά μέτρα για να κερδίσει "τον οικονομικό πόλεμο και τον παρασιτισμό" μιας αστικής τάξης που θέλει να επιβάλλει "μια διαρκή λεηλασία".

"Δραστηριοποιήσαμε από σήμερα τη λαϊκή εξουσία... Η επανάσταση έχει επαρκείς δυνάμεις και την ικανότητα να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, στις οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο σύνθετες ή εχθρικές και να είναι", τόνισε ο Ν. Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατέστησε σαφές ότι θα βγουν στους δρόμους "η Λαϊκή Εξουσία και οι πολιτοφυλακές, για να ενισχύσουν τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές".

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο