Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός: Το Πεκίνο αίρει τους περισσότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός: Το Πεκίνο αίρει τους περισσότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις

Ο δήμος του Πεκίνου, στον οποίο σημειώθηκε στα μέσα Ιουνίου νέα άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα πως αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις, μετά τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Έπειτα από δύο μήνες χωρίς κάποιο κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που αποδόθηκε στα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, η πόλη των 21 εκατ. κατοίκων είδε ξαφνικά τον αριθμό των κρουσμάτων να πολλαπλασιάζεται τον περασμένο μήνα, καθώς εμφανίστηκαν 331 νέα κρούσματα μόνο στην κινεζική πρωτεύουσα.

Από τον περασμένο μήνα, το Πεκίνο καλούσε του κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη απαραίτητα» ταξίδια έξω από την πόλη και απαιτούσε αρνητικό τεστ Covid-19 για να μπορεί κανείς να φύγει από την πρωτεύουσα.

Οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο δήμος, ενώ τα νέα κρούσματα της Covid-19 στο Πεκίνο περιορίζονται πλέον σε λίγα ημερησίως, ωστόσο οι περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν για τους κατοίκους συνοικιών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».

Στην πόλη έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία διαγνωστικών τεστ. Στις 3 Ιουλίου, περισσότεροι από 10 εκατ. άνθρωποι είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL