Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αίγυπτο

AMPE

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, η κυριότερη εστία της επιδημίας στη χώρα συνεχίζει να είναι η πρωτεύουσα, το Κάιρο: στη μητροπολιτική περιοχή της (20 εκατ. κάτοικοι) καταγράφονται 9.740 κρούσματα μόλυνσης - Στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την ίδια, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 1.078

Οι αρχές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι –για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα– σημειώθηκαν νέα θλιβερά ρεκόρ, με 46 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.536 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αίγυπτο έφθασε πλέον τους 959 νεκρούς επί συνόλου 24.985 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου σημείωσε ακόμη ότι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει έχουν φθάσει τους 6.037, ενώ συνολικά 6.456 άνθρωποι παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό.

Κυριότερη εστία παραμένει η πρωτεύουσα

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, η κυριότερη εστία της επιδημίας στη χώρα συνεχίζει να είναι η πρωτεύουσα, το Κάιρο: στη μητροπολιτική περιοχή της (20 εκατ. κάτοικοι) καταγράφονται 9.740 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγιεντ έκανε τη διευκρίνιση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης Χάλιντ Άμπντελ Γκαφάρ.

Στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την ίδια, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 1.078.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις