Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σταδιακή άρση των περιορισμών κυκλοφορίας των πολιτών στη Β. Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, κατά τη διάρκεια σημερινής του συνεδρίασης αποφάσισε την άρση, από αύριο 27 Μαϊου, των περιορισμών σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών

 Αυτό σημαίνει ότι από αύριο δεν θα ισχύει πλέον κανένας περιορισμός σχετικά με τις μετακινήσεις του πληθυσμού εντός της επικράτειας της χώρας. Μέχρι σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Ακόμη, ο Όλιβερ Σπάσοφσκι γνωστοποίησε ότι από μεθαύριο 28 Μαϊου επαναλειτουργούν τα καφέ και τα εστιατόρια στη χώρα. Σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, με την υποχρέωση τήρησης των σχετικών πρωτοκόλλων.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξουσιοδότησε την Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων να καταθέσει το προσεχές διάστημα αναλυτική έκθεση σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σύνορα της χώρας, σε συντονισμό με τις χώρες της περιοχής.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 2,014, ενώ ο αριθμός των θυμάτων της νόσου ανήλθε στα 116.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις