Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αργεντινή: Με προπληρωμένη κάρτα τροφίμων ενάντια σε πείνα, ιό και… ΔΝΤ

Η κυβέρνηση Φερνάντες με προπληρωμένη κάρτα τροφίμων προσπαθεί να στηρίξει τους ευάλωτους από την πανδημία, την κρίση και το ΔΝΤ, με το οποίο διαπραγματεύεται σκληρά την αναδιάρθρωση του χρέους.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες δεν θέλει να αφήσει κανένα μόνο του στην πανδημία και προχώρησε στην έκδοση προπληρωμένης κάρτας για την αγορά τροφίμων για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες σίτισης που δημιουργεί η επιβράδυνση της οικονομίας από την πανδημία, που επιβαρύνει μια κοινωνία που υποφέρει από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις συνταγές του ΔΝΤ.

«Η Αργεντινής ενάντια στην πείνα» γράφει η κάρτα του «Προγράμματος Σίτισης» που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης υπό την αιγίδα της προεδρίας, για μια «Ενωμένη Αργεντινή».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η κάρτα θα προπληρώνεται σε εβδομαδιαία βάση ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου και όχι σε μηνιαία βάση την τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, γιατί η πανδημία έχει αυξήσει περαιτέρω τις επισιτιστικές ανάγκες του κόσμου.

Ο Φερνάντες έχει υιοθετήσει νέα σειρά κοινωνικών μέτρων με την εμφάνιση του ιού, αυξάνοντας τη διάθεση τροφίμων διαμέσου της προπληρωμένης κάρτας, της ενίσχυσης των λαϊκών γευμάτων στις συνοικίες των μεγάλων πόλεων, χρηματικές επιταγές για την αγορά τροφίμων σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά και την υιοθέτηση του εγγυημένοι οικογενειακού εισοδήματος για την περίοδο της πανδημίας.

Η προπληρωμένη κάρτα τροφίμων χορηγείται σε γονείς με παιδιά έως 6 ετών, που λαμβάνουν επίσης και το οικογενειακό επίδομα, εγκύους πάνω από τον τρίτο μήνα της κύησης, που λαμβάνουν επίσης και το επίδομα κύησης και άτομα με κινητικά προβλήματα, εξάρτηση και άλλες ασθένειες. Οι κάτοχοι θα μπορούν να αγοράσουν ότι τύπο τροφίμων επιθυμούν, εκτός από αλκοολούχα ποτά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις