Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βολιβία: Νηστείες, προσευχές και μετάνοιες, υπόσχεται η Ανιές - Τρόφιμα, ζητά ο πληθυσμός

Με νηστείες, προσευχές και μετάνοιες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ιό οι πραξικοπηματίες στη Βολιβία, ενώ άρχισαν οι πρώτες πορείες διαδηλωτών που ζητούν τρόφιμα.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Δεξιοί και ακροδεξιοί της Βολιβίας ζητούν από την πραξικοπηματία «προσωρινή πρόεδρο» ΖανίνΕ Ανιές να εκδώσει ένα διάταγμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού «με νηστείες και προσευχές». Το σχέδιο νόμου που προτείνουν στελέχη των πραξικοπηματιών προβλέπει ότι ο λαός της Βολιβίας «θα ζητήσει συγχώρεση από το Θεό» και «θα κάνε νηστεία και προσευχή» για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού.

«Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει και να μας ελευθερώσει από αυτή την πανδημία είναι ο Θεός, αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επιστήμη και ο άνθρωπος είναι ανεπαρκείς», υποστηρίζει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από αιρετούς της δεξιάς και της ακροδεξιάς στο δήμο της Κοτσαμπάμπα, που ελέγχεται από τους πραξικοπηματίες.

Η «προσωρινή πρόεδρος» Ανιές έχει αναρτήσει τουλάχιστον δύο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα ζητώντας από τους βολιβιανούς «να ενωθούν σε μια προσευχή», να κάνουν «νηστεία» και «να μετανοήσουν για να δυναμώσουν την πίστη τους», γιατί «είναι το καλύτερο όπλο για να αγωνιστούν» εναντίον του ιού.

Στο Μπενί, δίπλα στη Λα Πας της Βολιβίας, χιλιάδες πολιτών και μια φάλαγγα από αυτοκίνητα κατάργησε στην πράξη τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και την καραντίνα για να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης απαιτώντας τρόφιμα. Οργή του κόσμου ήταν τέτοια που κατάφερε να σπάσει σε διάφορα σημεία τις αλυσίδες της αστυνομίας και του στρατού.

«Δεν έχουμε πλέον χρήματα. Θέλουμε μια λύση. Τα παιδιά μας πεινάνε και αυτά δεν ξέρουν τις σημαίνει καραντίνα και ανεργία, μας ζητούν μόνο να φάνε κάτι», τόνισε οργισμένος ένας διαδηλωτής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις