Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Βιβλική φυγή φτωχών Ινδών από Νέο Δελχί – Ψεκάζουν τους εσωτερικούς μετανάστες με… χλωρίνη (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιβλική φυγή φτωχών Ινδών από Νέο Δελχί – Ψεκάζουν τους εσωτερικούς μετανάστες με… χλωρίνη (VIDEO)

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Βιβλική έξοδο από το Νέο Δελχί και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ινδίας προκάλεσαν τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας και της διακοπής των οικονομικών δραστηριοτήτων, που αναμένεται στο τέλος να προκαλέσουν την τεράστια διασπορά του κορωνοϊού από εκατομμύρια άτομα, σχεδόν όλοι άνδρες και φτωχοί εσωτερικοί μετανάστες, συγκεντρώθηκαν σε σταθμούς  μεταφορικών μέσων ή ξεκίνησαν να πηγαίνουν περπατώντας στους τόπους διανομής τους που βρίσκονται σε απόσταση ακόμη και εκατοντάδων χιλιομέτρων.

https://www.youtube.com/embed/d6SxMstser4

Την ίδια στιγμή οι αρχές του κρατιδίου του Ουτάρ Πραντέσχ προτίμησαν να ψεκάσουν στην κυριολεξία με «απολυμαντικό»… χλωρίνη μια ομάδα εσωτερικών μεταναστών που περίμεναν υπομονετικά κάποιο λεωφορείο για να επιστρέψουν στα χωριά τους. Ήταν το ίδιο απολυμαντικό που χρησιμοποιούν για την απολύμανση των μεταφορικών μέσων. Για το υπουργείο Υγείας της Ινδίας επρόκειτο απλώς για «υπερβολικό ζήλο από μερικού  τοπικούς υπαλλήλους, από αμάθεια ή φόβο».

Το κρατίδιο του Ουτάρ Πραντέσχ πριν από δύο ημέρες είχε ανακοινώσει ότι  θα μεταφέρει χιλιάδες εσωτερικούς μετανάστες με 1.000 πούλμαν, προκαλώντας το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία της πόλης και κυρίως στις περιοχές γύρω από τον σταθμό των λεωφορείων.

https://www.youtube.com/embed/jy4ub4Tnx64

Με την καταγραφή της βιβλικής αυτής εξόδου τα περισσότερα κρατίδια έκλεισαν τα σύνορά τους.

Από την πλευρά του ο σχεδόν 70χρονος Μόντι αφού ζήτησε «συγγνώμη» συμβούλεψε τους πολίτες να κάνουν γιόγκα την περίοδο των περιοριστικών μέτρων δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL