Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μένει σπίτι ο πλανήτης - Η Ευρώπη σε εσωστρέφεια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένει σπίτι ο πλανήτης - Η Ευρώπη σε εσωστρέφεια (Video)

H πανδημία του κορωνοϊού και το «μένουμε σπίτι» έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κλείσιμο των συνόρων ειδικότερα στην ΕΕ δημιουργεί κλίμα εσωστρέφειας που δεν ευνοεί τον συντονισμό των δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τα κράτη - μέλη να αναδιπλώνονται στα εθνικά μέσα που διαθέτουν.

Η Ευρώπη βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα και προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, με τους νεκρούς να αυξάνονται και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται.

Η Κίνα σαφώς παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ οι ΗΠΑ τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα.

https://www.youtube.com/embed/F9yEkhQY9aE


Η Γαλλία ρίχνει στη “μάχη” το στρατό

Στους 1.331 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία, αφού μέσα σε 24 ώρες άλλοι 231 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης: καθώς εκτιμάται ότι πλησιάζει η κορύφωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα, με την επιχείρηση Resilience θα κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η επιχείρηση «Ανθεκτικότητα» (δεν πρέπει να συγχέεται με την Sentinelle που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) «θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον πληθυσμό και στις δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την επιδημία», τόσο στη μητροπολιτική Γαλλία όσο και στα υπερπόντια εδάφη, είπε ο Μακρόν.

Πενήντα νέοι θάνατοι, 4.995 νέα κρούσματα στη Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε σε 36.508, ενώ 198 ασθενείς έχουν υποκύψει μέχρι τώρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στη μελέτη των μολυσματικών ασθενειών. Με βάση τα δεδομένα του ινστιτούτου, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.955 και διαπιστώθηκαν 50 επιπλέον θάνατοι χθες Τετάρτη.

https://www.youtube.com/embed/GiLA8a7uipE


Βρετανία: Στους 465 οι νεκροί από την πανδημία

Άλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του Covid-19 στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 465, μετέδωσαν πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μια ανακοίνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Αναστολή των διεθνών πτήσεων από και προς τη Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να αναστείλει όλες τις διεθνείς τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από και προς τη Ρωσία από τα μεσάνυκτα σήμερα, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

 Ρουμανία: Το17o θύμα του κορονοϊού ανακοίνωσαν οι ρουμανικές Αρχές

Το 17o θύμα του κορονοϊού στη Ρουμανία ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) της χώρας. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 63 ετών, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 στις 21 Μαρτίου και νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Ιασίου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανήλθαν σε 906. Η ηλικία των ασθενών είναι από 3 έως 79 ετών.

Εξάλλου, 86 ασθενείς με κορονοϊό, που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη Ρουμανία, θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήριο (53 στην Τιμισοάρα, 23 στο Βουκουρέστι, έξι στην Κράιοβα, δύο στην Κονστάντζα, ένας στο Ιάσιο και ένας στην Κλουζ)

Κίνα: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης για δεύτερη ημέρα

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού το 24ωρο που ήρθη το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, όμως τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές χαρακτηρίζουν «εισαγόμενα» αυξήθηκαν, ενώ το Πεκίνο εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της αναζωπύρωσης της εξάπλωσης.

Ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, από 47 την προηγουμένη, σε όλες τις περιπτώσεις άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα.

Οι αρχές του Ιράν απαγόρευσαν τις μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός των περιοχών στις οποίες διαμένουν, καθώς υπάρχει φόβος για δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι η χώρα ίσως αντιμετωπίσει δεύτερο ξέσπασμα της επιδημίας covid-19.

Αξιωματούχοι έχουν καταγγείλει ότι πολλοί Ιρανοί αγνόησαν τις εκκλήσεις των αρχών να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν ακύρωσαν τα σχέδιά τους για το ιρανικό νέο έτος που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου.

«Όσοι ταξίδεψαν για τις διακοπές του Ιρανικού Νέου Έτους θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις πόλεις τους χωρίς να κάνουν στάσεις σε άλλες πόλεις», υπογράμμισε ο Χοσεΐν Ζολφαγκαρί μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής 2.077 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την covid-19 στο Ιράν και 27.017 έχουν μολυνθεί.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL