Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Κοροναϊός: Ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε τα νέα κρούσματα στην Κίνα - Αύξηση στη Ν. Κορέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοροναϊός: Ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε τα νέα κρούσματα στην Κίνα - Αύξηση στη Ν. Κορέα

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρου της κρίσης, περιορίστηκε σε εννέα χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, από τα συνολικά 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας του COVID-19, τα 499 επαληθεύτηκαν στη Χουμπέι χθες Δευτέρα. Την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της επαρχίας ήταν 11, ενώ το Σάββατο 18.

Εξάλλου, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των αποθεραπευθέντων ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων, για έβδομη συναπτή ημέρα.

Χθες Δευτέρα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία 2.589 άνθρωποι.

Συνολικά, 27.323 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το ξέσπασμα της κρίσης τον Δεκέμβριο στην μεγαλούπολη Γουχάν ως χθες τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα.

Βιετνάμ: Αποθεραπεύτηκαν και οι 16 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί

Οι δεκαέξι άνθρωποι οι οποίοι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο Βιετνάμ αποθεραπεύθηκαν όλοι, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα, προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μετά τη 13η Φεβρουαρίου.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επαληθευτεί πως είχε προσβληθεί, 50χρονος που μολύνθηκε όταν η κόρη του επέστρεψε από ένα ταξίδι της στη Γουχάν, έχει αποθεραπευθεί και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τόνισε το υπουργείο Υγείας.

Δεν αποσαφηνίστηκε το πότε πρόκειται να του δοθεί εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κατάσταση των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Βιετνάμ είχε καταγράψει τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού την 23η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο υπηκόους της Κίνας.

Η China Southern Airlines πραγματοποιεί 2.100 πτήσεις που είχαν ανασταλεί

Η αεροπορική εταιρία China Southern Airlines που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Κίνα άρχισε την διεξαγωγή περίπου 2.100 εσωτερικών πτήσεων που είχαν ανασταλεί εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι πτήσεις αυτές, από τις νοτιοδυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της Κίνας είχαν ως προορισμούς τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κουανγκτσόου, της Σεντσέν, και πόλεις στα ανατολικά της Κίνας.

Δύο νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αυξάνει το σύνολο στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας σε 37.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι Ταϊλανδοί, διευκρίνισε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι, γραμματέας του υπουργείου Υγείας της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το πρώτο νέο κρούσμα είναι γυναίκα, 31 ετών, συγγενής της οποίας έχει ιστορικό ταξιδιών στην Κίνα, εξήγησε το στέλεχος του ταϊλανδικού υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι οι αρχές θα υποβάλλουν σε εξετάσεις τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Το δεύτερο κρούσμα είναι «άνδρας, 29 ετών, επαγγελματίας οδηγός, που είχε μεταφέρει κινέζους τουρίστες», πρόσθεσε ο Σουχούμ Καντσαναπιμάι.

Από τους 37 ασθενείς, οι 22 αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι 15 ακόμη νοσηλεύονται.

Πηγή: ΑΜΠΕ -Xinhua- Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL