Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Φιλιππίνες: Τρεις νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Καμούρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φιλιππίνες: Τρεις νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Καμούρι

Τρεις νεκροί έιναι ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Καμούρι στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας προκλήθηκαν προβλήματα στις αερομεταφορές, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία παραμένουν κλειστά. 

Νωρίτρα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενόψει της έλευσης του τυφώνα οι αρχές απομάκρυναν περίπου 225.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι προληπτικές αυτές ενέργειες απέτρεψαν την απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών.

Ο τυφώνας Τισόι όπως ονομάζεται στις Φιλιππίνες είναι ο 20ος τυφώνας που πλήττει φέτος τη χώρα.

«Είδαμε σημαντική βελτίωση στη διαχείριση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για καταστροφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μαρκ Τίμπαλ στον τηλεοπτικό σταθμό ANC.

Άνεμοι με ταχύτητα έως 200 χλμ την ώρα κατέστρεψαν σπίτια και άλλες υποδομές, ξερίζωσαν δέντρα και ταμπέλες σηματοδότησης καθώς έπληξαν νησιά στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στα νότια της πρωτεύουσας, και κινήθηκαν προς την Νότια Σινική Θάλασσα.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να επιδιορθώσει τη στέγη του σπιτιού του στην επαρχία Καμαρίνες Σουρ, σύμφωνα με αξιωματούχο της πολιτικής προστασίας. Δύο άνθρωποι που αγνόησαν τις εντολές υποχρεωτικής απομάκρυνσης σκοτώθηκαν στο Οριένταλ Μιντόρο -ο ένας χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε και ο άλλος από μεταλλικό αντικείμενο που ξεκόλλησε από μία στέγη.

«Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι εάν δεν είχαμε προληπτική εκκένωση», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Οριένταλ Μιντόρο, Χουμερλίτο Ντολόρ.

Σχεδόν 500 πτήσεις αναβλήθηκαν και 100.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από το προληπτικό κλείσιμο του βασικού αεροδρόμιου της Μανίλα για 12 ώρες έως τις 11.00 σήμερα το βράδυ (17.00 ώρα Ελλάδας). Στις περιοχές της χώρας που δεν επηρεάστηκαν από τον τυφώνα οι πτήσεις διεξάγονταν κανονικά.

Οι αρχές προειδοποίησαν για πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης. Ανεστάλησαν επίσης τα δρομολόγια των εμπορικών πλοίων.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε το αεροδρόμιο στο Λεγκάζπι Σίτι, που υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL