Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Τουρκία: Σύλληψη τριών δημάρχων του HDP για «τρομοκρατία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Σύλληψη τριών δημάρχων του HDP για «τρομοκρατία»

Τρεις δημάρχους εκλεγμένους με το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές ως υπόπτους για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Οι δήμαρχοι των πόλεων Καγιάπιναρ, Μπισμίλ και Κοτσάκιοϊ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, τέθηκαν υπό κράτηση έπειτα από απόφαση της εισαγγελίας του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ, ο Σελτζούκ Μιζρακλί, ο οποίος καθαιρέθηκε στις 19 Αυγούστου τέθηκε επίσης υπό κράτηση στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

Ο Σ.Μιζρακλί αντικαταστήθηκε από διοικητικό αξιωματούχο, περίπου δύο μήνες μετά την εκλογή του επικεφαλής της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με πληθυσμό στην πλειονότητά του κουρδικό.

Σημειώνεται ότι το HDP ήταν το μόνο κόμμα που εκπροσωπείται στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το HDP καταγγέλλει τη σύλληψη των δημάρχων κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «καταπνίξει εντελώς» τη δημοκρατία και έχει «αναστείλει τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα», όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL