Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στη Χιλή

ΑΜΠΕ

«Ο αριθμός των νεκρών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει φθάσει τους 11. Είχαμε τρεις νεκρούς το Σάββατο και οκτώ χθες», δήλωσε στους δημοσιογράφους η κυβερνήτης του Σαντιάγο, Κάρλα Ρουμπιλάρ

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που συγκλόνισαν τη Χιλή, σύμφωνα με την κυβερνήτη του Σαντιάγο, Κάρλα Ρουμπιλάρ, ανεβάζοντας προς τα πάνω τον προηγούμενο απολογισμό των επτά νεκρών.

Αφορμή για την έκρηξη της οργής στάθηκε η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο Μετρό, την οποία ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, αναγκάστηκε να ανακαλέσει.

«Ο αριθμός των νεκρών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει φθάσει τους 11. Είχαμε τρεις νεκρούς το Σάββατο και οκτώ χθες», δήλωσε στους δημοσιογράφους η ίδια.

Στο μεταξύ, το συνδικάτο των εργαζομένων στο ορυχείο χαλκού Escondida BHP ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία αύριο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές στη Χιλή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συνδικάτου, Πατρίσιο Τάπια, στο Reuters.

«Η απεργία είναι προειδοποιητική», δήλωσε ο Π.Τάπια.

Ο υπουργός Ορυχείων Μπάλντο Προκούρικα δήλωσε στο Reuters αργά το βράδυ της Κυριακής πως τα ορυχεία της χώρας λειτούργησαν κανονικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Escondida είναι το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ούτε τα προσχήματα

Σκοπός της Προανακριτικής είναι, υποτίθεται, να διερευνήσει αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη. Αλλά τρεις μέρες τον Φρουζή τον ρωτάγανε για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο