Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αϊτή: Γερουσιαστής πυροβόλησε εναντίον διαδηλωτών τραυματίζοντας φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο φωτορεπόρτερ έχει τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα στο σαγόνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του αφαιρεθούν

Πυρ εναντίον πλήθους διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο της Αϊτής άνοιξε ο γερουσιαστής Ζαν-Μαρί Ραλ Φετιέρ, τραυματίζοντας ελαφρά έναν φωτορεπόρτερ του Associated Press.

Ο Ζαν-Μαρί Ραλ Φετιέρ, που έχει εκλεγεί με το κυβερνών κόμμα, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, απέναντι στους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο για να εμποδίσουν μια συνεδρίαση. «Αμύνθηκα. Η νόμιμη άμυνα είναι ιερό δικαίωμα» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αγνοούσε τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο φωτορεπόρτερ έχει τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα στο σαγόνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του αφαιρεθούν.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Φριτζ-Ουίλιαμ Μισέλ επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα μαζί με τους υπουργούς του ενώπιον των γερουσιαστών για να επικυρωθεί το πρόγραμμά του, κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση.

Μετά τα πρωινά επεισόδια, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο