Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Στέλιος Κούλογλου για το Brexit: Η βρετανική Ακροδεξιά και Δεξιά τα έκαναν μούσκεμα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - αν και ακόμη δεν έχει εγκριθεί στη Βρετανία. Εξάλλου, ο χρόνος πιέζει, μια και η τελική επικύρωση της συμφωνίας οφείλει να έχει προκύψει έως τις 29 Μαρτίου. Πρακτικά, έχουν μείνει δύο μήνες κι όμως όλα παραμένουν ρευστά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ορθά παρατήρησε πως «η υπόθεση του Brexit θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας πως η ανικανότητα της Δεξιάς και η δημαγωγία της Ακροδεξιάς μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα». Μιλώντας στον “Guardian” τόνισε πως «η δεξιά και η Ακροδεξιά κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα μεγάλο εθνικό θέμα και τα έκαναν μούσκεμα», συνεχίζοντας: «Η Μεγάλη Βρετανία κινδυνεύει να γίνει Μικρά Αγγλία»!

Με αφορμή τη Μάλτα

Ο Στέλιος Κούλογλου βρέθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να παραλάβει εξ ονόματος της Μαρίας Εφίμοβα, της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και «πηγής» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, το βραβείο προς μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος Blueprint.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Εφίμοβα, πηγή της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια για την υπόθεση της Pilatus Bank, είχε καταφύγει στην Ελλάδα φοβούμενη για την ζωή της και παραδόθηκε οικειοθελώς στις αρχές τον Μάρτιο του 2018. Η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τα αιτήματα έκδοσής της τα οποία είχαν εκδώσει η Μάλτα αλλά και η Κύπρος, ενώ σε όλη αυτή τη διαδικασία είχε την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου. Παρ’ όλα αυτά, φοβούμενη για τη ζωή της δεν μπορούσε να παραστεί στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο. Σε μήνυμά της ευχαρίστησε και πάλι τους ευρωβουλευτές, τους δημοσιογράφους και τις οργανώσεις που την υποστήριξαν, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα, «της οποίας η Δικαιοσύνη με έσωσε από μεγάλο κίνδυνο, αν όχι και από τον θάνατο».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις