Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

“Να προστατεύονται οι whistle - blowers”

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τους whistle-blowers, τους ανθρώπους που, δημοσιοποιώντας τα Lux Leaks, τα Swiss Leaks και τα Panama paper, ενεργούν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί δεν προστατεύονται βάσει του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε με το ψήφισμά του την Κομισιόν να παρουσιάσει σχετική πρόταση νόμου ώς το τέλος του 2017 προκειμένου τα ευρωπαϊκά κράτη να υιοθετήσουν σχετικά μέτρα προστασίας για τους whistle - blowers. Εξάλλου, μόλις 6 χώρες το έχουν κάνει μέχρι τώρα.

“Πρέπει δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, για την οριζόντια και πλήρη προστασία των whistle - blowers, οι οποίοι δέχονται μαζί με τις οικογένειές τους και φυσική και ψυχολογική βία, καθώς και μεθοδευμένες προσπάθειες για την επαγγελματική τους απομόνωση και την οικονομική τους καταστροφή” τόνισε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο πλαίσιο συζήτησης της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON), υπενθύμισε ότι και ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα από το 2014, η οποία έδωσε και το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών στο ζήτημα αυτό. “Τόσο η OLAF όσο και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν σχετικές ετήσιες αναφορές” συνέχισε.

“Έχουμε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων, που αποφασίζει με κόστος, με κίνδυνο και με ρίσκο να παρουσιάσει και να αποκαλύψει ανείπωτες αλήθειες και μυστικά και μεθοδεύσεις ισχυρών κέντρων εξουσίας, είτε αυτά είναι οικονομικά είτε πολιτικά” επισήμανε ο Δ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι “οι whistle-blowers ανέδειξαν μόνο ένα μικρό μέρος από αυτό το τέρας της οικονομικής και φορολογικής απάτης, της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος”.

“Όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς κόστος, μιας και έχουμε ήδη ωμά και έντονα δείγματα γραφής από τη λυσσαλέα και τιμωρητική αντίδραση αυτών των κέντρων, οικονομικών και πολιτικών, όταν αποκαλύπτονται τα άνομα συμφέροντά τους” συμπλήρωσε, συνεχίζοντας: “Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι επιτακτική ανάγκη να προστατεύονται αποτελεσματικά οι whistle-blowers από τους θεσμούς και τη διοίκηση, καθώς θεσμοί και διοίκηση διατυμπανίζουν ότι ενδιαφέρονται και για τη διαφάνεια και για το κράτος δικαίου”.

Τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων;

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων σήμερα δεν προχωράει, παρά τις προσπάθειες για την τραπεζική σύγκλιση στην Ευρώπη. “Ορισμένα κράτη - μέλη στο Συμβούλιο κρατούν καθυστέρηση και θέλουν να μη γίνει αυτό” τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης σχετικά. Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON), μίλησε εκπροσωπώντας την ευρωομάδα της Αριστεράς για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Απευθυνόμενος στον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, υπεύθυνο για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Οικονομικές Υπηρεσίες και Κεφαλαιαγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του επισήμανε πως το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων είναι στάσιμο, “παρ' ότι η Κομισιόν έχει καταθέσει μια πρόταση και ένα χρονοδιάγραμμα”.

“Άκουσα και την Κρ. Λαγκάρντ (ΔΝΤ) προχθές, μετά το Eurogroup, να υποστηρίζει θερμά αυτή την άποψη. Και τον Ντράγκι (EKT) να υποστηρίζει ότι χωρίς το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Τραπεζικών Καταθέσεων δεν μπορεί να υπάρξει τραπεζική ενοποίηση και ισχυροποίηση απέναντι στους συστημικούς κινδύνους” παρατήρησε ο Δ. Παπαδημούλης, ζητώντας το σχόλιο της Κομισιόν.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι “η Ευρωζώνη υποφέρει από χαμηλές επενδύσεις, πολύ χαμηλές σε σχέση με τις ανάγκες αλλά και σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα επενδύσεων προ της κρίσης”. Τόνισε δε προς τον Βλ. Ντομπρόβσκις: “Σε μια έκθεση που κάνατε ως Κομισιόν, επισημάνατε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πρόσθετη ενίσχυση των επενδύσεων, ιδιαίτερα από τις χώρες με υψηλό εμπορικό πλεόνασμα, όπως είναι η Γερμανία, που υπερβαίνει τα όρια που προβλέπουν οι κανόνες. Και επίσης έχετε επισημάνει και την ανάγκη να αυξηθούν οι επενδύσεις στις χώρες του Νότου, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλό μέσο όρο επενδύσεων σε σχέση με τον ρυρωπαϊκό μέσο όρο. Θα ήθελα και γι’ αυτό την άποψή σας, καθώς και τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει η Κομισιόν προς αυτή την κατεύθυνση”.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

“Ο κωμικοτραγικός πρίγκιπας της Βαυαρίας”

“Ο Βαυαρός Μ. Βέμπερ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) πιστεύει ότι είμαστε ακόμα στην εποχή της βαυαροκρατίας και συμπεριφέρεται σαν κωμικοτραγικός πρίγκιπας της Βαυαρίας” τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Βέμπερ για την Ελλάδα.

Ο τελευταίος είχε δηλώσει προσφάτως την πλήρη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι... “ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον”. Πάντως, στον αντίποδα μιας τέτοιας στάσης, η Προοδευτική Συμμαχία ευρωβουλευτών της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών είναι μια προσπάθεια συνεργασίας για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας κοινωνικής δικαιοσύνης.

“Η πλατφόρμα αυτή θα βρίσκεται στους αντίποδες των πολιτικών σκληρής λιτότητας που εφαρμόζονται προς το παρόν στην Ευρώπη και έχουν οδηγήσει σε αυτήν την ευρωπαϊκή αποσύνθεση, την οποία προσπαθούν να καλύψουν λέγοντας, λόγου χάρη, ότι κέρδισε ο Γάλλος Πρόεδρος Mακρόν. Όλα αυτά είναι πολύ προσωρινά. Αν οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν αισθανθούν ότι μέσα στην Ευρώπη ζουν καλύτερα από ό,τι αν ήταν έξω, θα έχουμε συνέχεια τριγμούς τύπου Brexit” δήλωσε σχετικά ο Στ. Κούλογλου

Ακόμη, σχολίασε τις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ευχής έργον να αλλάξει ο Σόιμπλε ως υπουργός Οικονομικών, γιατί επιδεικνύει εμμονική συμπεριφορά και ακολουθεί εντελώς αδιάλλακτη πολιτική απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα. “Απέναντι στην Ελλάδα, ο Σόιμπλε έχει κάνει προβολή του προσωπικού του προβλήματος. Έχει πει πως όπως αυτός τραυματίστηκε στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, υπέφερε, αλλά βγήκε περισσότερο δυνατός από τη δοκιμασία, έτσι πρέπει να συμβεί και με την Ελλάδα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν από δημοσιογραφικές και πολιτικές πηγές είναι πως πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, ο οποίος έχει μια εμμονή, όπως συχνά παθαίνουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, θέλει να δικαιωθεί” καυτηριάζει ο ευρωβουλευτής.

Ανύπαρκτα και ψεύτικα σενάρια...

“Ψεύτικο” χαρακτήρισε το σενάριο περί κόντρας υπουργών και προβληματικών σχέσεων του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο o ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου. Αυτά τα σενάρια διακινούνται από ορισμένους ευρωπαϊκούς κύκλους, γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “δεν μπορεί να χωνέψει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει επιβιώσει” είπε ο ίδιος.

"Για κάποιον περίεργο λόγο, έχουν αρχίσει τώρα να παίζουν ένα ανύπαρκτο σενάριο διαφορών μεταξύ Τσακαλώτου - Τσίπρα, Τσακαλώτου - άλλων υπουργών", όπως εξηγεί ο ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό οφείλεται στο ότι στον ESM o επικεφαλής Κλάους Ρέγκλινγκ είναι άνθρωπος του Σόιμπλε. “Κι ο Σόιμπλε δεν μπορεί να δεχτεί ότι αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να επιβιώσει. Μάλιστα, ένα χθεσινό άρθρο στη "Wall Street Journal" αναφέρει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα προτιμούσε να έχει μιαν άλλη κυβέρνηση που να είναι με τη δική του παράταξη” λέει ο Στ. Κούλογλου.

“Από τη στιγμή που υπήρξε αυτή η συμβιβαστική συμφωνία, που όμως δίνει ένα περιθώριο ανάσας, από τη δική μας πλευρά θα πρέπει όλος ο μηχανισμός να δουλέψει για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και όχι για κάτι παραπάνω, αλλά ούτε και για τίποτα λιγότερο. Αν δεν υλοποιηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν, θα ξεκινήσουμε νέα φασαρία στην επόμενη αξιολόγηση και δεν πρέπει να δοθεί ένα τέτοιο πρόσχημα. Η κυβέρνηση πρέπει να δουλέψει συντονισμένα” διεμήνυσε ο Στ. Κούλογλου.

Παρατήρησε, πάντως, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η δουλειά έχει παραλύσει λόγω της αναμονής του αποτελέσματος της αξιολόγησης, κάτι “που ούτως ή άλλως δεν ήταν σωστό”.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Αποκλίσεις στην Ευρώπη, αποκλίσεις και στο εισόδημα των πολιτών

Η Ευρώπη των “πολλών ταχυτήτων” είναι σήμερα μια πραγματικότητα που επιμένει, παρά τις εκπεφρασμένες αγωνίες διάφορων αξιωματούχων και μη. Έτσι, “οι αποκλίσεις ανάμεσα στις οικονομίες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλούν προβληματισμό”, όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, θυμίζοντας ανακοινωθέν την Κομισιόν στις 13 Ιουνίου.

“Καταγράφεται με εμφατικό τρόπο η ύπαρξη μιας Ευρώπης 'πολλών ταχυτήτων', αφού στα κράτη της βόρειας και δυτικής Ευρώπης η κατά κεφαλήν κατανάλωση ξεπερνά τον κοινοτικό μέσο όρο, ενώ τα κράτη στη νότια και ανατολική Ευρώπη υπολείπονται μέχρι και πάνω από 30% του μέσου όρου” επισημαίνει και συνεχίζει: “Ακόμη μεγαλύτερες είναι αποκλίσεις στον τομέα του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, αφού σε κράτη - μέλη της δυτικής Ευρώπης το ΑΕΠ ανέρχεται έως και στο 267%, την ώρα που στην Ελλάδα ο αντίστοιχος δείκτης βρίσκεται στο 67% σε σχέση με τον κοινοτικό μέσο όρο”.

“Η πραγματικότητα αυτή σε συνδυασμό με τις δεδομένες αποκλίσεις στο εισόδημα των πολιτών δημιουργεί επιπλέον σκεπτικισμό και αμφισβήτηση για την πορεία της Ε.Ε. και τις προσπάθειες πραγματικής σύγκλισης των οικονομιών” αναφέρει ο Κ. Χρυσόγονος και με γραπτή του ερώτησή του στην Κομισιόν ζητά να παρουσιάσει τα σχέδιά της ώστε να μετριαστούν οι αποκλίσεις αυτές.

Η αλλαγή του κλίματος και οι μεγάλες εταιρείες

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα ήταν αναμφίβολα η μεγάλη είδηση των ημερών όσον αφορά τα περιβαλλοντικά νέα. Όμως, πέρα από τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ, μαίνεται ακόμη μία ζοφερή πραγματικότητα που απειλεί το παγκόσμια κλίμα. “Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσίευσε ο διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός GRAIN, οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής αγροτικών προϊόντων επιβαρύνουν την αλλαγή του κλίματος και ταυτόχρονα απειλούν να υποσκάψουν τις προσπάθειες για την τροφοδοσία του αυξανόμενου πληθυσμού στον πλανήτη μέσω των πρακτικών που ακολουθούν κατά την καλλιέργεια και επεξεργασία του εδάφους”.

Ο Κ. Χρυσόγονος επισημαίνει την κατάσταση, ζητώντας από την Κομισιόν να πάρει θέση, αφού “η ενίσχυση της θέσης των παραγωγών χημικών λιπασμάτων και η πρόσβασή τους στις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος επηρεάζουν τις ακολουθούμενες πολιτικές”.

Την ίδια ώρα, “οι καταγγελίες για κρούσματα διοχέτευσης ψευδών πληροφοριών, με στόχο την αποτροπή εφαρμογής θετικών αλλαγών, πολλαπλασιάζονται”, σύμφωνα με τον Κ. Χρυσόγονο, ενώ “προβληματισμό προκαλούν και τα στοιχεία που καταδεικνύουν τον περιορισμένο ρόλο των μικρών αγροκτημάτων προς όφελος ισχυρών εταιρικών συμφερόντων, παρ' ότι, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, οι μικροί αγρότες παράγουν το 80% των τροφίμων στις μη βιομηχανικές χώρες”.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

“Το CityPlaza είναι το καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας”

Η 20ή Ιουνίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ημέρα που καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000. Αφορμή ήταν τα 50 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης για το Καθεστώς των Προσφύγων. Η συνθήκη προέβλεπε τη σύσταση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με χρέος να συμβάλλει στη μετεγκατάσταση των 1,2 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που είχαν μείνει άστεγοι εξαιτίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Σήμερα η έκρυθμη κατάσταση σε χιλιάδες γωνιές και χώρες του πλανήτη έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των προσφύγων. Ήταν 65,6 εκατομμύρια το 2016 βάσει του ΟΗΕ. Οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας και η ευρωπαϊκή πολιτική έχουν οδηγήσει στη συνύπαρξη χιλιάδων προσφύγων στις δικές μας γειτονιές. Κάποιοι από αυτούς σε καταυλισμούς, κάποιοι σε σπίτια, κάποιοι σε χώρους αλληλεγγύης, όπως το City Plaza.

Με αφορμή την πιθανότητα εκκένωσης του ιστορικού ξενοδοχείου του κέντρου της Αθήνας, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές “να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή της εισαγγελικής εντολής για εκκένωσή του”, δηλώνοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες.

“Το CityPlaza είναι το καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας. Ίσως και όλης της Ευρώπης. Γιατί στεγάζει την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων” επισημαίνει και συνεχίζει: “Εδώ και 14 μήνες έχει φιλοξενήσει πάνω από 1.500 πρόσφυγες κι αυτή τη στιγμή στεγάζει 400, ανάμεσά τους 170 παιδιά, σε υποδειγματικές συνθήκες αυτοοργάνωσης και καλά οργανωμένης συμπαράστασης από οργανώσεις αλληλεγγύης, εκατοντάδες απλούς πολίτες”.

Στο City Plaza εκφράζεται έμπρακτα και η αλληλεγγύη των ίδιων των απλήρωτων πρώην εργαζομένων του ξενοδοχείου “που έχουν παραχωρήσει τον εξοπλισμό, που έχουν κερδίσει δικαστικά έναντι των αποζημιώσεών τους” κατά την Κ. Κούνεβα. “Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι μετέτρεψαν ένα ξενοδοχείο εγκαταλελειμμένο από τους ιδιοκτήτες του εδώ και οκτώ χρόνια σε μια όαση ανθρωπιάς” υπογραμμίζει.

“Η συνέχιση της λειτουργίας αυτής της υποδειγματικής δομής φιλοξενίας προσφύγων, όπως και κάθε άλλης αντίστοιχης, μπορεί να αποδειχθεί πιο συμφέρουσα από τη μεταφορά τους σ' έναν καταυλισμό. Είναι, όμως, σίγουρα κοινωνικά πολύτιμη η συνύπαρξη των προσφύγων με τους κατοίκους μιας γειτονιάς της Αθήνας. Πιστεύω ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές μπορούν να βρουν μια καλή λύση που θα προστατεύει αυτό το σημαντικό παράδειγμα αλληλεγγύης” καταλήγει η ευρωβουλευτής.

Μείωση των ανισοτήτων για τις γυναίκες εργαζόμενες στον τουριστικό τομέα

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 12 εκατομμυρίων εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία, 7 εκατομμύρια απασχολούνται στον τομέα του οποίου η ανάπτυξη τελείται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και σε βάρος του περιβάλλοντος. Επισφάλεια, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, χαμηλοί μισθοί, χαμηλή ειδίκευση, εξαντλητικά ωράρια, μαθητεία, εκμετάλλευση, σεξουαλική παρενόχληση, μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εργαζόμενες στα τουριστικά επαγγέλματα, που αποτελούν το 60% του συνόλου των εργαζομένων.

Στις 28 Ιουνίου η Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε συνεργασία με την Ισπανίδα ευρωβουλευτή της Αριστεράς Τάνια Γκονζάλες, διοργανώνουν ημερίδα για τη "Μείωση των ανισοτήτων για τις γυναίκες εργαζόμενες στον τουριστικό τομέα". Η ημερίδα θα γίνει με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, EFFAT, OSHA), εκπροσώπων των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΤΕ), της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), του ILO, της Κομισιόν, ερευνητές και ακαδημαϊκούς.

“Οι ανισότητες σε βάρος της γυναίκας είναι ακόμη σημαντικές. Και στις αμοιβές, και στις θέσεις ευθύνης, στην καριέρα, ακόμη και στις συντάξεις. Μια καλύτερη εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα οπωσδήποτε βοηθάει, αλλά δεν είναι η λύση” δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή της η Κ. Κούνεβα.

“Έχουμε γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης - υπάρχουν η Μέρκελ, η Λαγκάρντ (ΔΝΤ). Αλλά δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι οι αποφάσεις τους λύνουν το πρόβλημα της γυναικείας ανισότητας. Ίσα - ίσα, οι θέσεις τους υπέρ της λιτότητας μπορεί να έχουν και το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό το βλέπουμε και στο Ευρωκοινοβούλιο. Το να είναι γυναίκα μια ευρωβουλευτής δεν σημαίνει ότι παίρνει πάντα θέσεις υπέρ των γυναικών. Ο καλύτερος τρόπος να πιέσουν τα πράγματα οι γυναίκες είναι να ξαναζωντανέψουν τα κινήματά τους που κοιμούνται!” επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL