Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κ. Κούνεβα: Όλα στο φως! Διαφάνεια σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Κούνεβα: Όλα στο φως! Διαφάνεια σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Video)

Την ανάγκη να επιβληθεί διαφάνεια στη λειτουργία όλων των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. τόνισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL Κωνσταντίνα Κούνεβα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση της θεματικής συζήτησης για τη ρητορική μίσους, τον λαϊκισμό και τις ψευδο-ειδήσεις που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . «Το ψέμα επιβιώνει εκεί που λείπουν η διαφάνεια, η παιδεία και η ευημερία», είπε η Κ. Κούνεβα και επεσήμανε ότι το φαινόμενο το τρέφει η αδιαφάνεια που επικρατεί σε κορυφαία όργανα της Ε.Ε., όπως το Eurogroup, ο ESM και η ΕΚΤ.

«Που κερδίζουν έδαφος οι ψεύτικες ειδήσεις,  η ρητορική του μίσους και ο λαϊκισμός;

Εκεί  όπου λείπει η διαφάνεια, υποβαθμίζεται η παιδεία και παραμένει υψηλή η ανεργία, η φτώχεια και η ανισότητα.

Τι συζητάνε στην Κομισιόν; Δεν γνωρίζουμε σε βάθος. Πώς παίρνει αποφάσεις το Eurogroup; Δημοσιεύονται  τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή του ΔΝΤ; ΟΧΙ !

Κυριαρχεί σκοτάδι, καχυποψία, πόλεμος των πληροφοριών και ανταγωνισμός στο ψέμα. Αυτά αναγκάζεται  να διαχειριστεί ο πολίτης.  Και το ψέμα  επιβιώνει εκεί που λείπει η διαφάνεια, η παιδεία και η ευημερία.

Είναι, θέμα δημοκρατίας. Και η απάντηση που πρέπει να δώσουμε σ’ αυτό είναι μία: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!»

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των θεματικών συζητήσεων πραγματοποιείται μια ή δυο φορές τον χρόνο στις ολομέλειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από προτάσεις που υποβάλλουν οι πολιτικές ομάδες, και εφόσον έχουν την έγκριση πλειοψηφίας 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων του Ε.Κ. Τη συγκεκριμένη θεματική για τη ρητορική του μίσους, τον λαϊκισμό και τις ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πρότεινε η Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL