Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
400.000 μέλη του Podemos σε εσωτερικό δημοψήφισμα / Τα συνδικάτα θέλουν κυβέρνηση της Αριστεράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

400.000 μέλη του Podemos σε εσωτερικό δημοψήφισμα / Τα συνδικάτα θέλουν κυβέρνηση της Αριστεράς

Οι φοιτητές και οι μαθητές διαδήλωσαν χθες για δεύτερη συνεχή μέρα στους δρόμους τουλάχιστον 100 ισπανικών πόλεων απαιτώντας την κατάργηση της αντιμεταρρύθμισης του δεξιού απερχόμενου πρωθυπουργού Ραχόι, ενώ τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα ζήτησαν από τον σοσιαλιστή ηγέτη Σάντσεθ προοδευτική κυβέρνηση, με τα μέλη του Podemos να ψηφίζουν για να επιλέξουν συμμαχίες.

«Η συμφωνία Σοσιαλιστών και Πολιτών αποτελεί μια μεγάλη ντροπή που αντιπροσωπεύει μόνο το γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου» τόνισε η Άννα Γκαρθία, η γενική γραμματέας του Συνδικάτου των Φοιτητών, ενώ στην Πουέρτα ντελ Σολ ανέμιζαν οι σημαίες της Ισπανικής Δημοκρατίας, ημέρα της 85ης επετείου από την ανακήρυξή της στις 14 Απριλίου του 1931.

Οι γενικοί γραμματείς των δύο μεγαλύτερων ισπανικών συνδικάτων, Τόξο και Άλβαρεθ, των αριστερών Εργατικών Επιτροπών CCOO και της σοσιαλιστικής UGT, κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σάντσεθ ζήτησαν μια κυβέρνηση της αλλαγής. «Υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από αυτές που παρουσιάστηκαν έως τώρα» τόνισε ο σοσιαλιστής συνδικαλιστής ηγέτης Άλβαρεθ. «Δεν μιλήσαμε για τα ονόματα των κομμάτων που θα πρέπει να σχηματίσουν την κυβέρνηση, μιλήσαμε για δυνάμεις που στοιχηματίζουν για την αλλαγή και μπορούν να συμμετέχουν σε μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία...να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία» τόνισε ο Τόξο.

Τα 393.177 μέλη του Podemos ψηφίζουν από χθες έως το Σάββατο σε εσωτερικό δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της συμφωνίας ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και τους Πολίτες, με την ηγεσία του κόμματος να ζητά τη στήριξη της δημιουργίας μιας κυβέρνησης Σοσιαλιστών και Αριστεράς «τύπου Βαλένθια». Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν στις 18 Απριλίου.

Αργύρης Παναγόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL