Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: / Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: / Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά

Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε ανακοίνωσή του για το θέμα της ΕΡΤ κάνει λόγο για "πρωτοφανή αυταρχική απόφαση του ελληνικού κυβερνητικού συνασπισμού, απόφαση που αντιστοιχεί μόνο με καταστάσεις που συναντώνται στις σκοτεινότερες περιόδους δικτατορικών καθεστώτων". Και προσθέτει: "Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει κάθε είδους νομιμοποίηση και πρέπει να φύγει!"

Από την πλευρά της, η Νεολαία του Συνασπισμού, σε ανακοίνωσή της, επεσήμανε: "Κλείνοντας την ΕΡΤ μέσα σε ένα απόγευμα ο Σαμαράς 'τα δίνει όλα' σε Μπόμπολα, Αλαφούζο και λοιπούς διαπλεκόμενους, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε εστία αντικειμενικής ενημέρωσης. Μπροστά σε αυτή την εξυπηρέτηση, οι 3.000 εργαζόμενοι συκοφαντούνται και θυσιάζονται με χαρακτηριστική ευκολία. Όμως ο λαός τους χάλασε τα σχέδια. Οι μαζικές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο και σ' όλη την Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με την ΕΡΤ".

Τι σημαίνει ΕΡΤ για τους ομογενείς θύμισε η Ρένα Δούρου: «Η αυθαίρετη, προκλητική ενέργεια του κ. Σαμαρά να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, έχει, πέραν όλων των άλλων, βαρύτατες συνέπειες σε ό,τι αφορά την ομογένεια. Οι ομογενείς χάνουν μια μοναδική πηγή ενημέρωσης, αλλά και ψυχαγωγίας στην ελληνική γλώσσα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL