Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ακόμη μια νίκη για τον Κομαντάντε Τσάβες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακόμη μια νίκη για τον Κομαντάντε Τσάβες

Στις 14 Απριλίου ο λαός της Βενεζουέλας μίλησε για άλλη μια φορά, μέσω των εκλογών, χαρίζοντας άλλη μια νίκη στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες Φρίας, ο οποίος μπορεί να μην υπάρχει πια ως φυσική παρουσία αλλά παραμένει ζωντανός για εκατομμύρια πολίτες της χώρας μου.

Η εκλογή του Νίκολας Μαδούρο -από 7,5 εκατομμύρια Βενεζουελάνους, που αντιστοιχεί στο 51% των συνολικών ψηφοφόρων- του ανθρώπου που επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Κομαντάντε για να συνεχίσει την πορεία που εδώ και 14 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Βενεζουέλας επιλέγει, δείχνει τον βαθμό της συνείδησης που πρώτος ο Απελευθερωτής Σιμόν Μπολίβαρ καλλιέργησε στην πατρίδα μας.

Ο Νίκολας Μαδούρο παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κομαντάντε μας, το ίδιο δηλαδή που είχε εγκριθεί στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου του 2012. Στο εν λόγω Πρόγραμμα για την Πατρίδα για την περίοδο 2013-2019 εμπεριέχονται οι επόμενες Μπολιβαριανές δράσεις, που ως θεμελιώδη πρόκληση έχουν τη μετάβαση στον σοσιαλισμό και τη ριζοσπαστικοποίηση της συμμετοχικής και πρωταγωνιστικής Δημοκρατίας. Τα επόμενα χρόνια θα πάμε μπροστά, θα επικεντρωθούμε στην τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στον λαό της Βενεζουέλας.

Οι αιώνιοι εχθροί μας, εσωτερικοί και εξωτερικοί, για μια ακόμη φορά αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα έχοντας δημιουργήσει ένα κλίμα αποσταθεροποίησης που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως αυτή που βιώσαμε στις 11 Απριλίου του 2002, όταν ξεσηκωθήκαν κατά του προέδρου Τσάβες, αλλά και όλων των θεσμών της χώρας μας.

Είναι οι ίδιοι παράγοντες, είναι οι ίδιες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, οι οποίες σήμερα προσπαθούν να ανατρέψουν τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις 14 Απριλίου. Αυτοί οι απάτριδες, ήδη, προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς λεηλατώντας δημόσια ιδρύματα και κτήρια κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων της επανάστασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL