Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα η γερμανική Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίθετη στο ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα η γερμανική Αριστερά

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εξέφρασε το γερμανικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) και τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί επιβολής εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου.

Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ζάρα Βάγκενκνεχτ -και η οποία δημοσιεύεται από την Deutsche Welle- η γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται συνήγορος των Ελλήνων εκατομμυριούχων. Επιπλέον, η κ. Βάγκενκνεχτ εναντιώνεται στη «νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων».

«Η εξαγγελία από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας. Η γερμανική κυβέρνηση κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους Έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων» τονίζει η κ. Βάγκενκνεχτ.

Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την τράπεζα Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία η περιουσία των Ευρωπαίων εκατομμυριούχων ανέρχεται στα 17 τρισεκατομμύρια ευρώ, σχολιάζοντας πως το ποσό φθάνει για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους πάνω από 11 τρισεκατομμύρια ευρώ. Προστίθεται σε, ότι 85 άνθρωποι στον πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. «Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL