Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς / Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Οι νεοφιλελεύθεροι ωθούν τους πολίτες στην "αγκαλιά" της Ακροδεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς / Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Οι νεοφιλελεύθεροι ωθούν τους πολίτες στην "αγκαλιά" της Ακροδεξιάς

Η νεοφιλελεύθερη επίθεση σπρώχνει όλο και περισσότερους πολίτες σε απολιτίκ ή και ακροδεξιές πολιτικές συμπεριφορές: την εκτίμηση αυτή διατυπώνει το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα μέλη του οποίου συναντήθηκαν, ως γνωστόν, στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά, το ΚΕΑ δεν κρύβει την ανησυχία του, γιατί, όπως εκτιμά, “η κλιμάκωση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στο όνομα του 'ευρωπαϊσμού' ωθεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον σωβινισμό, τον δεξιό εξτρεμισμό και τον 'αντι-πολιτικό' λαϊκισμό. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά στέκεται σταθερά ενάντια στην καταστροφή της Ευρώπης, που επιχειρείται από την ηγεσία της Ε.Ε. και τις νεοφιλελεύθερες εθνικές κυβερνήσεις, και κλιμακώνει τον αγώνα της για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αντίστασης και εναλλακτικής προοπτικής. Το 'όχι' του κυπριακού Κοινοβουλίου, παρά το γεγονός ότι δεν συνοδεύτηκε από περαιτέρω ήττα της στρατηγικής της λιτότητας, έχει ήδη προκαλέσει ρήγμα στην κυρίαρχη αφήγηση ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση”.

Και προστίθεται: “Ο αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της λαϊκής κυριαρχίας πρέπει τώρα να κλιμακωθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΚΕΑ στηρίζει το αίτημα του κυπριακού λαού να αποφασίσει εκείνος αν επιθυμεί ή όχι την επιβολή του Μνημονίου της καταστροφής, μέσω δημοψηφίσματος”.

“Υποκριτική” χαρακτηρίζεται, τέλος, “η ξαφνική 'αποφασιστικότητα' της ηγεσίας της Ε.Ε. να αγωνιστεί ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. "Αν η ηγεσία της Ε.Ε. πραγματικά επιθυμούσε να αγωνιστεί ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και τη φοροδιαφυγή, θα έπρεπε να είχε αποδεχτεί τα διαχρονικά αιτήματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων για την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων και των off-shore εταιρειών και την επιβολή φορολογίας στην κυκλοφορία των μεγάλων κεφαλαίων".

ΣΥΡΙΖΑ: Με κατεβασμένα τα χέρια...

"Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων", κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τη συγκυβέρνηση, καλώντας ειδικότερα “το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή, να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν το Μνημόνιο της καταστροφής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL