Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.
$log.error("Problematic article :: $wc.getArticleId()")

Ευρωπαϊκή Αριστερά: Υποψηφιότητα Τσίπρα κόντρα στη λιτότητα και την ανεργία

Ιστορική αποδεικνύεται η σημερινή ημέρα για την Αριστερά, με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στέλνει από τη Μαδρίτη μήνυμα σύγκρουσης με τις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές ομάδες που τις εφαρμόζουν.

Ιστορική αποδεικνύεται η σημερινή ημέρα για την Αριστερά, με το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς να στέλνει από τη Μαδρίτη μήνυμα σύγκρουσης με τις πολιτικές λιτότητας και τις πολιτικές ομάδες που τις εφαρμόζουν. Το ΚΕΑ αποφασίζει σήμερα να αντιπαρατεθεί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 4ο συνέδριο του ΚΕΑ επικυρώνει, σήμερα, λοιπόν, την πρόταση του προεδρείου για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στη συγκεκριμένη θέση.

Ιστορική, χωρίς αμφιβολία, ημέρα και για τη δική μας Αριστερά για τον λόγο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγεται, από την Αριστερά όλης της Ευρώπης, ως επικεφαλής της μάχης των ευρωεκλογών. Αυτός, που ο πρόεδρος του ΚΕΑ Πιέρ Λοράν χαρακτήρισε την Παρασκευή, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, "ελπίδα για το μέλλον, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη". Μια επιλογή που αναπόφευκτα φέρνει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο την αντίσταση του ελληνικού λαού στις μνημονιακές πολιτικές.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο