Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.6°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C19.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.8°C25.8°C
7 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C14.5°C
0 BF 100%
Ευρωομάδα της Αριστεράς: Η Κομισιόν αδιαφορεί για την ασφάλεια των πτήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Η Κομισιόν αδιαφορεί για την ασφάλεια των πτήσεων

Την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για αύξηση του ωραρίου εργασίας των πιλότων και των πληρωμάτων στα επιβατικά αεροσκάφη εξέφρασε η Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Ευρωομάδα της Αριστεράς είχε παρουσιάσει ψήφισμα που απέρριπτε την πρόταση της Κομισιόν για αύξηση των ωρών εργασίας. Το ψήφισμα αυτό, όμως, υποστηρίχθηκε μόνο από το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών, τη στιγμή που 387 ευρωβουλευτές το καταψήφισαν. 

Οι ευρωβουλευτές της GUE/NGL χαρακτήρισαν ως αναξιοπρεπή  την υποστήριξη που έδειξαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές στα σχέδια της Κομισιόν, ενώ παράλληλα τόνισαν τον κίνδυνο που ενέχει η εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Συγκεκριμένα, ο Jaromír Kohlíček θεωρεί ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Κομισιόν για το ότι "η πρότασή της δεν λαμβάνει υπόψη την ασφάλεια των επιβατών ούτε και των πιλότων". Όπως τονίζει, οι ευρωβουλευτές προτίμησαν να στηρίξουν την κερδοφορία των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών και υιοθέτησαν μια "λανθασμένη" πρόταση της Κομισιόν. "Είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή της", συνεχίζει ο J. Kohlíček.

Επιπλέον, η Sabine Wils παρατηρεί ότι η κούραση ενός πιλότου, λόγω υπερβολικού ωραρίου εργασίας, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Αντίστοιχα, "το κουρασμένο πλήρωμα καμπίνας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί καταλλήλως σε μια επείγουσα κατάσταση. Η ασφάλεια των επιβατών θα πρέπει να υπερισχύσει των συμφερόντων των αεροπορικών εταιρειών!"

"Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την Κομισιόν και την πλειοψηφία σε αυτό το ευρωκοινοβούλιο να υποστηρίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα", υποστηρίζει ο João Ferreira. "Η αντίθεσή μας σε αυτή την πρόταση, είμαι σίγουρος, έχει τη στήριξη των εργαζομένων όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Τέλος, ο Jacky Henin κάνει λόγο για επιβολή βάρδιας 11 ωρών στους εργαζομένους από την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου: "η ίδια πλειοψηφία μέσα στο Κοινοβούλιο που αρχίζει να χτυπάει διαμαρτυρόμενη τα χέρια της στα έδρανα αν χρειαστεί να ψηφίσει για πάνω από δύο ώρες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL