Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μάρτιν Σίρντεβαν: Να σταματήσει η επέμβαση, να παρθούν μέτρα κατά της Τουρκίας

Απαθής θεατής η Ε.Ε. στο πόλεμο της Συρίας

Την ώρα που οι Πούτιν, Τραμπ και Ερντογάν συνεχίζουν να παζαρεύουν το μέλλον της Συρίας και κατ’ επέκταση τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων, η Ευρωπαϊκή Ένωση -ακόμα μια φορά- φαίνεται κατώτερη των περιστάσεων αδυνατώντας να αρθρώσει συνεκτικό πολιτικό λόγο, να παρέμβει αποφασιστικά ως ενιαίος πόλος στη διεθνή σκακιέρα και να επηρεάσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις. Έτσι, παρά το γεγονός πως Παρίσι και Βερολίνο ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν την εξαγωγή όπλων προς την Άγκυρα, οι στρατιωτικές σχέσεις Άγκυρας και Βρυξελλών όχι μόνο διατηρούνται, αλλά και εμβαθύνονται.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με δεδομένη την αποτυχία της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο να αποφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα, η ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Βόρειας Πράσινης Συμμαχίας σήκωσε τους τόνους και πήρε ξεκάθαρη θέση τόσο για την ανάγκη του άμεσου τερματισμού των εχθροπραξιών στη Συρία όσο όμως και των κινήσεων που η Ε.Ε. οφείλει να ακολουθήσει για να πετύχει τον στόχο αυτόν.

“Η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης οφείλει να αποτραπεί με κάθε κόστος” επεσήμανε σε δήλωσή του ο Μάρτιν Σίρντεβαν, συμπρόεδρος της ομάδας της Ενωμένης Αριστεράς και εκλεγμένος ευρωβουλευτής της γερμανικής Αριστεράς χαρακτηρίζοντας "αδύναμη" την υπάρχουσα απόφαση της Επιτροπής για αναθεώρηση των στρατιωτικών σχέσεων της Ε.Ε. με τη Τουρκία. Κλείνοντας τη δήλωσή του ο Σίρντεβα τόνισε πως “η Ε.Ε. οφείλει άμεσα να διακόψει τις στρατιωτικές της σχέσεις με την Τουρκία, η οποία κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας εισέβαλε στη Συρία, καλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς να τελειώσουν αμέσως την τουρκική εισβολή στη Συρία”.

Καυτηριάζοντας τη στάση του Αμερικανού Προέδρου, ο έτερος συμπρόεδρος της GUE/NGL Μάνον Αούμπρι, από το κίνημα της “Ανυπότακτης Γαλλίας”, χαρακτήρισε τη στάση των ΗΠΑ προς τους Κούρδους “προδοτική” επισημαίνοντας την ανάγκη “η Ε.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της ώστε να σταματήσει την τουρκική επέμβαση και να διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή”.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις