Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιατί το ένθετο για την GUE

Όταν σε κάποιο (πολιτικό σχεδόν πάντα) τραπέζι “πέσει” η ερώτηση για το τί κάνουν οι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, συχνά επικρατεί αμηχανία, σιωπή ή και σκωπτικά σχόλια. Πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι κάνουν οι ευρωβουλευτές, τι μπορούν να κάνουν, τις διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη φύση και τη δραστηριότητα των θεσμών που εδρεύουν στις Βρυξέλλες. Συχνά όχι άδικα, αφού αφενός η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αντιμετωπίζεται ως εθνική υπόθεση, αφετέρου σπάνια επικοινωνείται το έργο των ευρωβουλευτών.

Η παρούσα μηνιαία έκδοση της “Αυγής” στόχο έχει να φέρει πιο κοντά στους αναγνώστες μας τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, να “γειώσει”, να επικοινωνήσει τις θέσεις τους, τα αιτήματά τους, τα έργα τους. Και να δείξει ότι όσα γίνονται στις -όχι και τόσο- μακρινές Βρυξέλλες μάς αφορούν.

Κάθε μήνα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας, το παρόν ένθετο θα κυκλοφορεί με την “Αυγή”, αλλά θα αναρτάται και διαδικτυακά, συνεχίζοντας αυτή την ενημερωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις