Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Brexit: Μη καταβολή της οφειλής της Βρετανίας στην ΕΕ θα ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Brexit: Μη καταβολή της οφειλής της Βρετανίας στην ΕΕ θα ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών

Πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι εάν η Βρετανία δεν καταβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσό των 39 δισεκατομμυρίων λιρών (50 δισεκ. δολαρίων, 44,2 δισεκ. ευρώ) που έχει συμφωνηθεί πως θα οφείλει όταν αποχωρήσει, θα θεωρηθεί πως κηρύσσει επιλεκτική στάση πληρωμών.

«Το να μην τιμάς τις υποχρεώσεις σου ως προς τις πληρωμές είναι αθέτηση διεθνών δεσμεύσεων που ισοδυναμεί με κρατική στάση πληρωμών, οι συνέπειες της οποίας είναι καλώς εγνωσμένες», επισήμανε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μπόρις Τζόνσον, φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζας Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, άρα πιθανόν ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, διεμήνυσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Sunday Times χθες ότι εάν οι Βρυξέλλες δεν προσφέρουν στο Λονδίνο μια συμφωνία που ο ίδιος θα θεωρήσει καλύτερη, δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση του ποσού αυτού.

Η Τερέζα Μέι παραμένει υπηρεσιακή πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ως τα τέλη Ιουλίου, όταν το κόμμα της θα αναδείξει τον νέο αρχηγό του, που θα αναλάβει ταυτόχρονα πρωθυπουργός. Ο 54χρονος Τζόνσον θεωρείται ο επικρατέστερος μεταξύ των δέκα και πλέον υποψηφίων.

Μετά τις δύο αναβολές που δόθηκαν, το Brexit αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL